vga scart bağlantısı

ibokozan

Üye
Katılım
23 Mar 2010
Mesajlar
178
Puanları
1
Yaş
36
Halen tüplü tv kullanıyoruz ve scart girişinden bilgisayarı televizyona bağlamak istiyorum. çünkü yeni bir tv almaktan veya media oynatıcı almaktan daha uygun olacak gibi. yeni nesil TV'lerde envai çeşit bağlantı var fakat bir şekilde bilgisayarı eski scart girişine bağlayacak bir donanım kablo vb birşey var mıdır?

http://m.n11.com/vga-to-scart-av-ba...KJg4dpxYAYCMhS3ayTA8ylziHxGfCDoAOgaAoip8P8HAQ

bi de dönüştürücü cihazlar var.

dönüştürücülerde çözünürlük vb nasıl olur?

teşekkürler.

Asus zenfone 6
 
Merhaba, bir ara bende uğraştım. Çözünürlük satır tarama vs ortaya çıkan sonuç oldukça kötü oldu. Pes edip bıraktım.
 
ben bilgisayarı tvye bağlamak istiyorum, o konuda monitörü uydu alıcısı bağlamaya çalışmış.

tv box, gibi cihazlardan bahsedilmiş, hazır cihazları denediniz mi acaroz?

Asus zenfone 6
 
Yanlış link yapıştırmışım. Kusura bakmayın. Görüntüyü ve sesi almayı başarsanız bile sonuç monitör temizliğinde bir görüntü olmayacak bundan emin olabilirsiniz. Ben baktım kablo scart dönüştürücü vs derken tv parasına doğru gideceğim. Bir çok kablo vs denedim. Üstelik tv de Sony projeksiyon tv idi. Sonuç tatmin etmiyor.
 
tv çözünürlüğünden dolayı çok birşey beklemiyorum aslında. temiz bir görüntü dalgalanma vb olmasa yeter. bir dvd player veya uydu alıcısı gibi görüntüsü olmaz diyorsunuz?

usb oynatan dvd bile almıştım bunun için fakat o da her dosyayı oynatmadı alt yazı sorunu oldu felan. en iyisi bilgisayarı bağlamak dedim ama suya düştü umutlar.

Asus zenfone 6
 
Benim başıma gelenleri yazayım. Görüntüyü tv ye aktardım çözünürlük çok düştü 800x600. Ondan sonra sesi ayrıca jack ile aktardım. Çünkü mevcut kablo sadece görüntü yolladı. Dvd oynatıcım türkçe altyazıları desteklemedi firmware bulup güncelledim. Bütün bunları bilgisayardan film açıp 5.1 sesle dinleme ümidi ile yapmaya çalıştım. Her denemede başka bir sorun çıktı. Bilgisayarda 5.1 sese sahip filmler vardı . Tv bunu haliyle desteklemedi. Bilg daki film seslerini dvd playera iletebilmek için çinden spdif ve koaksiyel çıkış verebilecek baraket aldım. Bununla ses problemini çözdüğümü sandım, ta ki yüksek çözünürlükteki filmleri oynatmaya pc nin ekran kartı yetmediğini görene kadar .Sonra hepsini kaldırıp attım.. Moralinizi bozmak gibi olmasın ama muhtemelen benzer şeylerle karşılaşabilirsiniz.
Elinizde usb destekli dvd oynatıcınız varsa boş verin bilgisayarı. Dvd oynatıcı için türkçe alt yazı desteği veren firmware bulup güncelleyin yada servisine güncelletin. Muhtemelen böyle bir firmware vardır. bunu çözünce zaten bilgisayara ihtiyacınız kalmayacak usb ye atıp ordan çok daha kaliteli ve kesintisiz film izleyebileceksiniz. Saygılarımla
 
zannetmiyorum, otuz liraya ikinci el almıştım kötü diye başka birine verdim.

cevaplarınız için teşekkür ederim

Asus zenfone 6
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,336
Mesajlar
916,798
Kullanıcılar
450,178
Son üye
Esat YILDIZ

Yeni konular

Geri
Üst