Vidalı mil somunu dağıldı

Cevaplarınız için teşekkür ederim.
 
Senin cihazında fotolarını artık ne varsa paylaşsanda görsek:D
 
Yarına bi iki resim atarım hocam siz istedikten sonra olmaz mı hiç :)
Şuanda yaptığım basit bi kurcalama için.
Asıl olanın kesimi hallettirebilirsem asenyurt hocamın makinasına benziyecek. Şuan uğraştığımın parçalarını zamanında aldıydım ölee boş boş duruyolardı bende toplayım dedim. Hem hatalarımızı falanda görürüz.
 
Selam
SFUR1605 i bende dağıttım ,
3 sıra bilyadan sadece 1 sırasını dizebildim.
Mile geçirip çevirdiğimde boşluk yok gibi, böyle kullansam sorun olurmu.

Hem dağılmış/toplanmış hemde dağılmamış/orjinal SFUR1605 ler milin üzerinde çok rahat dönmüyor,
hızla çevirdiğimde fırıldak olmaması bir yana, SFUR1605 i elle tutup mili iki parmakla çevirirken bazı yerlerde zorlanıyorum. Hep böyle midir yoksa bende bir hata mı var ?

Teşekkürler, iyi çalışmalar.
 
Bilyeleti iyi temizkefiniz mi normalde puruzsuz donmede liner bi hareket olmali... olcu ne bu arafs
 
SFUR 1605
Mil çapı 16mm
Hatve 5
Uzunluk 50 cm

Bilyaları temizledim sanıyorum, bir daha bakayım, ama hiç açılmamış olan da zor dönüyor.
Belki mil ile somun arasında mm nin küsüratı civarında uyumsuzluk vardır.
 
Basima gelen bir kac sey anlatmak isterim 40/5 somunda ortalama 50 ile 70 adet arasinda bilye vardi. Sokulmeden once cok iyi hareket ederken dagilip toplandiginda donmuyodu yada sıkı donuyodu 5 6 kez sok topla yapilmisti bende 3 4 kez topladim ama olmadi en sonunda cok kaliteli bir kumpasla tum bilyerin hepsini tek tek iki kisi olctuk birinde sekil bozuklugu vardi ve onda 0.07 fark vardi. Bunu cikardik hersey duzeldi..bide somunun icinede bakmak lazim.. baska bir iste cnc makinasi degildi fakat vida somun kullaniyodu somun kitlenmisti acmamiz cok zaman aldi bilye kirilmisti icinde (Bu durum bana cok buyuk ders olmustu. Bi otomatik kesim makinasiydi, eger o durum bir is kazasi aninda olsa insanin omrunden omur giderdi) bide grublara giren bilye sayisini dusururmusun.. elinde farkli 16/ 5 mil varsa bi dene. Durumdan haber verirsen memnun olurum..marka var mi..
 
Hemen hemen herkes cevaplamış ama bende farklı bir yöntem söyleyim. Bende ilk tktığımda dağılmıştı. Gres yağ bulma imkanım yoktu. Katı sabunu biraz ıslattıktan sonra çamur kıvamına getirdim ve gres yağ gibi somunun içine sıvadım. Bilyalarıda cımbız yardımıyla tıkır tıkır dizdim :d
 
Sabunu denemedim... yanlis anlamayin bu tip seylerde cok katiyim olmasi gerekeni kullanmak lazim.. bide hobi isi yapan abi kardeslerimizin harcadigi paralar gercekten cok degerli ticari olmamasi nedeniyle verilen o paralarin riski girmeden hedefe ulasmasi cok onemli...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,391
Mesajlar
917,201
Kullanıcılar
450,277
Son üye
Hzomero

Yeni konular

Geri
Üst