XLPE kablo arızası/patlaması

Sistem krokisi özet olarak bu şekilde.
WhatsApp Image 2023-01-21 at 22.23.52.jpeg
 
Son düzenleme:
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Daha belirgin net kaliteli çekim fotolar yokmuydu ? ( direk , kablolar , vs . uzak yakın çekim )

Kablonun direk arası mesafesi ?
Değişilen kablo bu ise bana yeni kablo gibi gelmedi soluk çıkma kablo darbeli olabilir veya daha önce içinde su girmiş kabloda olabilir .



https://www.kontrolkalemi.com/forum/konu/xlpe-kabloların-topraklanması.786/#:~:text=XLPE kabloların en azından tek,taraftan topraklama yapılan uygulamalara raslanmaktadır.
mavi ile çizilen 3 adet 9 metrelik xlpe ,kısım kısım direğe temas ediyor.
WhatsApp Image 2023-01-21 at 22.23.52.jpeg

9 metre uzun mesafe değil.Tüm tesisatı yenileyin.
Sami Bey , daha önce dediğiniz gibi yeniledik. fakat tekrar aynı durumu yaşıyoruz.
 
saygıdeğer ustalarım aşağıda resimleri görünen nihai direğimizin seksiyonel ve izalator arasında kalan (yaklaşık 9 metre xlpe (1x240+25) kablomuz kronik olarak direğe temas olan noktalarda patlama meydana geliyor(resim 3) Şebeke gerilimimiz 31,5 kv sizce sorun nerden kaynaklanıyordur. Nihai direğimizle ilgili fotoları da paylaşıyorum.



Ekli dosyayı görüntüle 94894 Ekli dosyayı görüntüle 94897

Ekli dosyayı görüntüle 94898


Sami üstadın dediği gibi tek taraflı topraklanmasi gerekir.İki taraflı kısa mesafe topraklama da sürekli patladığına şahit oldum.
 
topraklama yapılmadığından dolayı olduğunu düşünüyorum kablonun kılıfını topraklamazsanız, kılıfta çevredeki manyetik alanlardan dolayı gerilim endüklenir. buda kablonun yalıtım kısmında kısmi deşarjlara buda kablonun yalıtkan kısmında ağaçlanmaya sebep olabilir bunun sonucunda da tam delinme ile kablo patlar
 
Değerli yorumlarınız benim için çok onemlidir ustadlarim yarin mumkun olursa mevcut iyileştirmeleri resim olarak sizlerle paylaşirim

Vermiş olduğunuz fotoyu biraz iyileştirdim . ( aşağıda )
Kabloların düzene sokulması .

Daha önce link vermiştim .!!!
Sn. @tknsyn arkadaşımız bu linkte ve şimdi bu konu yazısındada belirtmiş olduğu gibi .!!!

https://www.kontrolkalemi.com/forum/konu/xlpe-kabloların-topraklanması.786/#:~:text=XLPE kabloların en azından tek,taraftan topraklama yapılan uygulamalara raslanmaktadır


kk.png


+ Kabloların düzene sokulması .

enh.jpg


kkkk.jpg
image.png


image (3).png


image (3) 1.png
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,386
Mesajlar
917,174
Kullanıcılar
450,272
Son üye
berkay31421

Yeni konular

Geri
Üst