yazlık evin elektirik tesisatını komple değiştirmek istiyorum

aligursan

Üye
Katılım
7 Haz 2014
Mesajlar
10
Puanları
1
merhabalar öncelikle herkze iyi çalışmalar sitenizde yeniyim
yazlık evin eliktirik tesisatını komple değiştirmek istiyorum esti teller çok ince bunların değişimi hakkında bilgiye ihtiyacım var prizlerde 4mm kullansam aydınlatma içinde 2,5 bir sıkıntı olur mu birde ben elektirikçi değilim tellerin değişinde dikkat etmem gereken nelerdir
bulunduğum yere pek elektirikçi gelmek istemiyor birde gelsede cok ücret istiyorlar
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Prız devreleri, 2.5 mm, aydınlatma devreleri içinde 1.5 mm tel kullanının, eski tesisat dediğinize göre, tesisatda topraklama olmıyabilir, ustalara sorarak topraklama kazık veya levhası gömerek prizleri topraklayın.
 
kabloları kalın tutmanın bir zararı olur mu
 
Size zarari olur hem maddi hem iscilik azcisindan. Normal evlerde kullanilan prizler maxsimum 16 A e dayaniklidir ve 2.5 luk kablo da bu degeri cok rahat karsilamaktadir. 16 A den fazla yukleri priz uzerinden geciremezsiniz zaten. 4 luk kabloyu klima sohben gibi direk bagli alicilara ayri linye ile cekin ve baglantilari fis priz ile degil klemen ile yapin.
 
Benden sana bir tavsiye kabloları özellikle linye hatlarını değiştirirken bütün kabloları çıkarıp sustayı sallama. Demem o ki belirli zamandan sonra borularda çökme, ezilme, kırılma felan olabiliyor. Kabloları çıkarırken borunun içinde bir kablo bırak, yeni çekeceğin kabloları bu kabloya takıp onu susta niyetine kullanıp kabloları değiştir. Çok önemli bir husustur. Ben yakın çevremin elektrik tesisatını değiştirirken buna çok dikkat ederim. Saygılar..
 
Elektrikten anlamadığınız halde nasıl yapmayı düşünüyorsunuz bu işleri çok garip.
Bu işler bu kadar kolaymıymış yav..Sizin yapacağınız yanlış bir bağlantı,yanlış malzeme seçimi,size
daha kötü sonuçlar doğurabilir..Çağıracağınız ustaya vereceğiniz ücretin 3 katı daha fazla
harcama yapmak zorunda kalabilirsiniz ilerki zamanlarda.Kolay gelsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,404
Mesajlar
917,312
Kullanıcılar
450,302
Son üye
mel112

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst