YZ nin yalakaligi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan by lent
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Yapay zeka sunucuları halka açıldıktan sonra herkesin profesör olması aşırı sinirimi bozuyor. Bu ülkeye sosyal medya girdi asil kültürümüzü kaybettik ahlaki olarak çöküntünün dibini gördük. Bazen youtube da eski Türkiyenin videolarını, insanlarıyla röportajlarını izliyorum ne asil bir milletmişiz diyorum bir orta okul öğrencisinin bile konuşması, kullandığı terimler, diksiyonu hayranlık bırakıyor bir de şimdiki halimize bak.

Aynı şey yapay zeka için de geçerli. Böyle bir çöküntünün üzerine bir de yapay zekaya bulaştık küstahlıkta ukalalıkta bilmişlikte sınır tanımaz olduk. Bence bu millete ne olsa müstehak ne eğitim sistemimiz sistem ne çalışma düzenimiz iş hayatımız olması gerektiği gibi.

Gel de bu sistemin içinde saygılı, ölçülü, kültürlü idealleri olan başarılı bir evlat yetiştir.. Allah yardımcımız olsun bu iş çok daha kötüye de gidecek öyle görünüyor.

Dün yolda kör nokta aynasının karşısında hoplayarak ve dans ederek video çeken 4-5 genci görünce gençlerimizin hepten contayı yaktığına kanaat getirdim sosyal medya konusunda .

bu eşek anırması bozması Aİ denen zırvalığa bel bağlayan grubun arasında rahatsız kişiliğe sahip olanlar en büyük tehlike ...incelendiğinde insan hayatını kolaylaştıracakmış hissi veren ama kullanılma amaçlarına bakıldığında hiçte öyle olmayan bir tehdit var...
araştırma deneyimleme ve test etme yeteneği kör olmuş şahıslar türedi...
cemiyetin büyük çoğunluğu teknik alanda kullanmıyor ...teknik alanda kullananlarında hafife alınmayacak kadar büyük çoğunluğu kolaya kaçıp kendini farklı göstermek için kullanıyor..
hele hele şu yapay zeka insanlığı yok edecek diye konuşanları benim yok edesim geliyor...insanlık ne yapay zeka ile nede bomba silah ile yok olmaz. Anca kendi aptallığı ile yok olur...

İyi bir mesleki temeli olan bir teknik eleman için birçok noktada kolaylık sağlıyor. Size sunduğu bir çuval pirincin içindeki taşları görebilecek donanımınız varsa harika pilavlar yapabilirsiniz. Ama hiç bir altyapınız olmadan Aİ ile pilav yapmaya kalkarsanız kendinizin ve başkalarının dişini kırmanız çok muhtemel. Bu noktada eğitimin belkemiği konumuna gelmemesi lazım.

Çoğu bilimsel konuda gerçekten yardımcı oluyor ama çoğu insanın bilimle işi olmadığı için fal baktırıp eski sevgilisi gibi konuşmalarını isteyen tipler doldu. İnsanlar yapay zekanın yapay övgülerine bağımlı hale geliyor kendilerini eleştirmeyen bütün sorunlarını görmezden gelen birisi olunca gerçek pisliklerini ortaya saçmaktan çekinmiyor. Bence kullanımına bi sınır getirilmeli.

Daha önceden YZ nin bir mantığı algoritması vardı, şu anda sadece google arama sonuçlarını filtreleyip ona göre birşeyler yazıyor. Biraz birşeyleri değiştirdiler belliki, insanları alıştırmak için google ın reklam tuzaklarından kurtarma yöntemini seçtiler şu anda.

Forum istatistikleri

Konular
133,383
Kullanıcılar
459,231
Son üye
Dmronr1

Yeni konular

Geri