sos
Üye
arkadaşlar ben bu formda bir eksiklik gördüm ve uygulamaya burdan başlatmak istedim
bu konuda sadece elektrikten çok iyi anlayan ve uzman arkadaşlarımın yardımıya başlatmak istedim.
elektriğin kuralları ve alt yapısından başlayarak ileri doğru bir fabrika tesisatının bitimine kadar
bu formda ileri götürerek uzmanlığa kadar öğretilmesini istedim.
belki bu hususta çok iyi bilenler olabilir ama bilmeyenlere öğretmek bize düşer
bu konudaki kurallar.
1. bir konu üzerinde öğrenirken kesinlikle konu ile alakası olan sorular cevaplansın
2. kesinlikle işlenmemiş konu hakkında soru sorulmasın.
3. sadece soruları uzman arkadaşlar cevaplasın yoksa bu konu kötü konu kirliliğe sebep olur.
4. soruları acemi arkadaşlar veya konu ile ilgili bilmeyen arkadaşlar soru sorabilirler.
5. sorular ince noktasına kadar sorulsunki burdan ders alarak öğrenilsin
6. elektrikle ilgili hesaplamalar burda nasıl yapıldığını burda öğrenerek devam edilsin.
7. örneğin bir inşaatın elektrik projesi nasıl çizilir, çizildikten sonra ne yapılması gerekiyor
8. inşata beton atılmadan önce nerelere 14 lük boru nerelere 16-18 24 lük borular çekilmesi gerekiyor
nerelere anten nerelere telefon prizi konması gerekiyor bunları konuşarak anlatarak öğretelim.
9. burda anlattıklarımızı çizip bir kroki ile gösterelimki daha iyi anlaşılsın.
10. bazı elektrikci arkadaşların halın avrupa standartlara uygun planlı
elektrik döşenmesini yapmadığını gördüm, bu projeleri anlatarak avrupa standartlarına
göre yaptıralım.
11. bir binanın topraklama nasıl yapılır, nerelere topraklama kablosu çekilir
12. teknoloji arttıkca binalardaki çekilen tesisatların az olduğu görülmektedir.
şu andaki sisteme göre nerelere boş boru atarsak ilerde yeni gelen teknoloji veya cihazın
kırıp dokmeden içinden bu boş boru gerek olabilir bunları burda yazalım.
13. bu günlerde yeni çıkan adsl hat ağı ile her daireyi besleyecek şekilde boru atmakla işi çözelim
(gerçi bu boş çekilen boruları mütahitler para gidiyor diye istemezler)
ama avrupada bu gibi boş borular şimdiki teknoloji ile kullanıyorlar.
14. 1000 watt lık bir cihaza kaç amper sigorta konması gerekiyor
15. bir daire bitimden önce sonra tedaş'a ne gibi evraklarla gidilmesi gerekiyor bunları burda yazalım
burda her gün saat 22:00 dan itibaren buluşup ders öğrenmeye ve öğretmeye arkadaşları davet ediyorum.
bende varım diyen arkadaşlar buraya mesaj atsın ona göre konuya uzman arkadaşlarla başlayalım.
en az 10 kişi oldumuydu gerisi kesinlikle gelir bundan eminim.
öğrenmenin yaşı yoktur, belki sizinde bilmediğiniz şeyler olabilir.
atatürk ne demiş bana bir A harfi öğretenin kölesi olurum.
saygılarımla
bu konuda sadece elektrikten çok iyi anlayan ve uzman arkadaşlarımın yardımıya başlatmak istedim.
elektriğin kuralları ve alt yapısından başlayarak ileri doğru bir fabrika tesisatının bitimine kadar
bu formda ileri götürerek uzmanlığa kadar öğretilmesini istedim.
belki bu hususta çok iyi bilenler olabilir ama bilmeyenlere öğretmek bize düşer
bu konudaki kurallar.
1. bir konu üzerinde öğrenirken kesinlikle konu ile alakası olan sorular cevaplansın
2. kesinlikle işlenmemiş konu hakkında soru sorulmasın.
3. sadece soruları uzman arkadaşlar cevaplasın yoksa bu konu kötü konu kirliliğe sebep olur.
4. soruları acemi arkadaşlar veya konu ile ilgili bilmeyen arkadaşlar soru sorabilirler.
5. sorular ince noktasına kadar sorulsunki burdan ders alarak öğrenilsin
6. elektrikle ilgili hesaplamalar burda nasıl yapıldığını burda öğrenerek devam edilsin.
7. örneğin bir inşaatın elektrik projesi nasıl çizilir, çizildikten sonra ne yapılması gerekiyor
8. inşata beton atılmadan önce nerelere 14 lük boru nerelere 16-18 24 lük borular çekilmesi gerekiyor
nerelere anten nerelere telefon prizi konması gerekiyor bunları konuşarak anlatarak öğretelim.
9. burda anlattıklarımızı çizip bir kroki ile gösterelimki daha iyi anlaşılsın.
10. bazı elektrikci arkadaşların halın avrupa standartlara uygun planlı
elektrik döşenmesini yapmadığını gördüm, bu projeleri anlatarak avrupa standartlarına
göre yaptıralım.
11. bir binanın topraklama nasıl yapılır, nerelere topraklama kablosu çekilir
12. teknoloji arttıkca binalardaki çekilen tesisatların az olduğu görülmektedir.
şu andaki sisteme göre nerelere boş boru atarsak ilerde yeni gelen teknoloji veya cihazın
kırıp dokmeden içinden bu boş boru gerek olabilir bunları burda yazalım.
13. bu günlerde yeni çıkan adsl hat ağı ile her daireyi besleyecek şekilde boru atmakla işi çözelim
(gerçi bu boş çekilen boruları mütahitler para gidiyor diye istemezler)
ama avrupada bu gibi boş borular şimdiki teknoloji ile kullanıyorlar.
14. 1000 watt lık bir cihaza kaç amper sigorta konması gerekiyor
15. bir daire bitimden önce sonra tedaş'a ne gibi evraklarla gidilmesi gerekiyor bunları burda yazalım
burda her gün saat 22:00 dan itibaren buluşup ders öğrenmeye ve öğretmeye arkadaşları davet ediyorum.
bende varım diyen arkadaşlar buraya mesaj atsın ona göre konuya uzman arkadaşlarla başlayalım.
en az 10 kişi oldumuydu gerisi kesinlikle gelir bundan eminim.
öğrenmenin yaşı yoktur, belki sizinde bilmediğiniz şeyler olabilir.
atatürk ne demiş bana bir A harfi öğretenin kölesi olurum.
saygılarımla