memetcanli
Üye
125 w veya 250 w ampullerden bir direkte iki adet var 25 direk olacak kablo yeraltı olacak kablo kesitini nasıl hesaplarım
125 w veya 250 w ampullerden bir direkte iki adet var 25 direk olacak kablo yeraltı olacak kablo kesitini nasıl hesaplarım
Analizör arkadaşım bir direği neden iki fazdan besledin
analizör arkadaşım direkleri tek fazdan besleyip gerilim düşümü hesabı yaptım (senin kullandığın kesitleri kullanarak) gerilim düşümü %2,57 çıktı.
NÖTR iletkeninde oluşan dengesiz yük miktarı,
Nötr %en,
Kritik faz(S) %ef,
bunları açıklarmısınız?
Bir aydınlatma sistemi kurduracağım 57 direk tek noktadan beslenen bir hat üzerinde her direkte 2 adet 70w lık lamba var balast kaybınıda hesaba katarak 100w aldım, 35 metre direk aralıkları koydum 57 direk ve 4x16 kabloyu hesaba kataraktan en çok yük olan fazda tek faz gerilim düşümü hesabı yaptım aşağıda görülüyor;
ben 0,074*(35*0,1)*57/16 = 0,92
olarak hesaplamıştım. Bu sisteme göre farklı çıkıyor sebebi nedir?
Dosya limitini aşmışım dosyayı alamadım, upload ederseniz sevinirim.
her direkte 70w iki adet lamba var ama bu lambaların ikiside ayrı fazlarda yani her 35 metrede faz başına 1 adet direk düşüyor. o bir direğin yükünü 100watt aldım zaten balast kayıplarıda %20-25 civarındadır. yani her direkte 200w var gibi hesaplandı.
şimdi bu neden yanlış? ben motor çalıştırmıyorumki 3 faz beraber hesaplayayım, direkteki her lambanın fazı ayrı, trafonun gücü 800kva ve fazla bir yükü yok. Her direkten geçen 3 faz 1 nötr var bunların bir fazı Tek faz için bu hesabı yaptım şöyleki;
0,074x( (35mt x 0,1kw)/16+(35mt x 0,1kw)/16 + .... + (35mt x 0,1kw)/16 )
dış parantezin içinde 57 lamba olduğu için toplamak yerine 57 ile çarptım.
Kusura bakmayın ben burda neyin yanlış olduğunu kavrayamadım. Açıklarsanız memnun olurum.