AvcıKaplan
Üye
Fazalara dağılımı yine dengesiz yapmışsınız
Faz-nötr gerilim düşümü formülündeki katsayı 0,074 'dür. Bu iki iletken için gerilim düşümü katsayısıdır biz hesabımızda faz ve nötr iletkenlerindeki gerilim düşümlerini ayrı ayrı hesapladığımız için 0,074/2=0,037 katsayısını kullanıyoruz.
Burada 0,037 nin ordan geldiğini yazmıştınız nötr iletken gerilimini devre dışı bırakarak direkt 0,074 ile çarptığımda gerilim düşümü daha vahim bir değer alıyor
4,261 iken 7,77 değerine çıkıyor işler karıştı kardeşim. ??
Hmm anladım. Yani bizim asıl gerilim düşümümüz 0,037 ile çarpılacak ve eğerki dengeli yüklenme yapabilirsek nötrden kaynaklanan gerilim düşümü olmayacak.
Peki ;
1- Benim trafomdan başka abonelerde enerji alıyor onların yüklerinde dengesizlik olursa ben dengeli yükleme yapsam dahi gerilim düşümünü artırırmı ?
2- Motorlar 3 fazın tamamı dengeli yükte olduğundan ve nötrden akım geçmeyeceğinden 0,037 ile çarpılmalı lakin 0,0124 ile çarpılıyor.
Teşekkürler,
1- Trafonun nötr gerilimini kazasız belasız yükte çalışırken ölçme şansım varmı ? Pensampermetreyi tr çıkışındaki nötr barasına (uyarsa) taksam ölçüm alırım değilmi.
2- Trafonun tek fazından belli bir güç çeksemde 10kw gibi, diğer fazlardan çekmesem bunun trafonun nötrüne na kadar etki yapacağının kaç volt oluşacağının bir hesabı varmı ?
3- Sizde Yol aydınlatma projesi varmı veya çevre. ( çevre bende var ama hesapları buradakini tutmuyor )
eski arşivlerimi karıştırmadım bilgisayarımdakilerden bazılarını paylaşıyorum;Teşekkürler,
Sizde Yol aydınlatma projesi varmı veya çevre. ( çevre bende var ama hesapları buradakini tutmuyor )