Şönt Reaktörleri Güç Kontrol Rölesine Nasıl Tanıtabiliriz?

merhabalar,

Klemsan REMO QR reaktif güç kontrol rölesi ile şönt reaktörleri kompanzasyonda kullanabilirsiniz. Kademeleri istediğiniz gibi kondansatör veya şönt reaktör bağlayabilir, otomatik öğrenme modu ile kondansatör veya reaktörleri tanıtabilir ve kompanzasyon yapabilirsiniz.

Daha detaylı bilgi için lütfen iletişime geçiniz.

Klemsan Elektrik ve Elektronik

WIN-2010 FUAR STANDIMIZI BEKLERİZ.
 
Kaelin yeni ürünü varkombi 18 ede reaktör bağlanabiliyormuş,kondansatörleri - reaktörleri + olarak görüyormuş.Kondansatörleri devreye aldığı mantıkla çalışıyor reaktörlerde.
 
sayın klemsan ve funky klemsan ve kael role
1 fazlı , 2 fazlı , 3 fazlı reaktörleri ölçüp gerektiğinde devreye alabiliyormu, yoksa sadece 3 fazlı reaktörmü aktif

Sayın kullanıcılar,



Klemsan REMO QR modeli reaktif rölesine, 1 ve 3 fazlı şönt reaktörler bağlanabilmektedir.

Röle kademelerini otomatik olarak tanımakta ve kompanzasyon yapmaktadır.

Soru ve görüşlerleriniz için lütfen iletişime geçiniz.

[email protected]

Klemsan Elektrik ve Elektronik

tel: 0 212 222 52 00
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Kael-varkombi-18'e de 1 fazlı,2 fazlı, 3 fazlı reaktör bağlayabiliyorsunuz.
 
Orta gerilimde otomatik olarak ölçme örnekleme yapmadan işlem yapmaya çalışmak hatanın ta kendisi olur.Kullanılacak cihaz'ın özelliği orta gerilimden örnekleme yapacak fakat işlemi alcak gerilimde halletmesi gerekiyor bildiğim kadarı bir firma var isim vermek reklama giriyomuş admin öyle diye bana uyarı yolladı nedense millet neler yazmıyor neler benim yazdıklarımdan etkilendiler sanırım neyse konumuza döneyim böyle bir firma var orta gerilim akım trafolarından dönüştürücü ile dönüştürüp alçak gerilimde işlem yapıyor hatta ve hatta şönt reaktörleride Tristörle sürüyor.Neyse bu kadar yazayım sonra bu kadar yazmaya uğraşıyoruz bilgi vermeye ugraşıyoruz bir daha silmesinler reklam amaclı diye.Bu işi o firma haricinde yapmaya çalışan arkadaşlar OG akım trafolarından dönüşüm yapması ve akım bilgilerini alıp sonrada reaktif röle voltajla kıyaslayıp Cos fi veya ne istenirse tanjant fi vs.. olarak hesaplayıp hangi bölgede olduğunu öğrenip ona göre işlem yapması lazım aksi taktirde Elektrik Dağıtım Firmasının veya başındaki mühendisin onay vermesi ile oluşan sistem hatasını bol miktarda fatura ödemek sureti ile gidermeye çalışırsın.Bir de kısa bir açıklama daha yapayım yer altı kablolarında akım değişimi veya şöyle diyeyim yük değişimi malesef değişik yüklerde kapasitif oluşmasına neden oluyor bunun içinde kullanılacak şönt reaktörler monofaze di faze trifaze olmak zorundadır ve kullanacağınız Reaktif Röleninde buna uygun olması şarttır.

Bilgi paylaşıldıkça güzeldir.
 
Son düzenleme:
Şönt reaktörlere ne zaman ihtiyaç doğar. Vereceğiniz bilgiler için teşekkür ederim ?
 
arkadaşlar bir öneride benden şönt reaktör tanıtabildiğimizi okudum fekat kullanmadım hiç kael yeni bir model çıkarmış varkombi 18 diye incelemenizde fyda var derim ......................
 
Şönt reaktörlere ne zaman ihtiyaç doğar. Vereceğiniz bilgiler için teşekkür ederim ?

Merhabalar,

Elektrik ile çalışan cihazlar, aktif-indüktif-kapasitif özellikler gösterirler.

İndüktif ve kapasitif özellikteki yükler, istenilmeyen ve belli tüketimi aşması halinde cezalı olarak bedelini ödediğimiz akımlara sebep olurlar.

İndüktif akımları, yaptığımız kompanzasyon sistemleri ile devreye kapasitif yükler alarak bertaraf ederiz. Bu kapasitif yük kondansatördür.

Kapasitif akımları da, kompanzasyon sistemlerine indüktif yükler bağlayarak bertaraf edebiliriz. Bu indüktif yüklerde şönt reaktörlerdir.

UPS-elektronik balast vb. gibi yükler kapasitif özellikler gösterirler ve aşağıdaki faturada gösterildiği gibi belli oranların üzerinde tüketilmesi halinde fazladan ödeme yapmamıza sebep olurlar.

Sorularınız için [email protected]
 

Forum istatistikleri

Konular
130,270
Mesajlar
934,931
Kullanıcılar
453,519
Son üye
eemyusufkilinc

Yeni konular

Geri
Üst