muratyüğünt
Üye
konpanzasyon yapan biri için önce ona sorulacağı soru nedir çünkü bu dönemdeki ustaların bazıları sadece ezber yapıyor bu nedenle bu görüşe katılıyorum ve saygılarımı sunuyorum
Ağzına sağlık usta...
Kompanzasyon ne mühendisin masa başında çizdiği projeyle oluyor, ne de panocuya "bana şu kadar Kvarlık pano yap" demekle oluyor... Hele hele yazlık siteler gibi dengesiz moofaze yüklerin olduğu sistemlerde...
Mevcut kurulu sistemin çok iyi analizi yapılıp, yeni sistem oluşturulmalı. Kurulum da "taktım panoyu kabloları bitti ver parayı" olmaz... Özenli dikkatli ayar şart... Gerekirse iki gün o panonun başında emek verilecek...
Kompanzasyon sistemleri artık mühendis, tekniker, teknisyen veya ustaya bakmıyor, çünkü iyi bir kompanzasyon sistemi için, iyi bir güç analizi yapmak gerekiyor, o işletmede çalışan yıllarını veren birisinin bile bilgilerini almak tasarımda daha mükkemel sonuçlar verebiliyor.
Bu nedenle kompanzasyon sistemleri nereden baksanız bir dal haline gelme yolunda, güç elektroniğininde gelişmesi üzerinde sistemlerin tasarımı daha da zor bir konuma gelmiş bulunmakta.
Tristör modülü kompanzasyon sistemleri, reaktörlü kompanzasyon sistemleri vss bir çok sistem öncelikle tecrübe, pratik ve zeka ister. Çünkü klasik kompanzasyon sistemelerinin tasarımları artık iyi bir netice vermiyor.