Çözülemeyen Flicker ve Bir Kaç Sorun

Adamlar epilasyon cihazı yapacağız derken Tesla nın efsanevi ve gizemli deprem cihazını yeniden keşfetmiş olabilirler. Bir kaç modifikasyonla belki Dünyayı şöyle bir sallarız.

eğer UPS'nin sağlam olduğunu varsayarsak;

inrush akımının çok yüksek olması gerekir ki bypass'a geçip besleme gerilimini anlık çökertebilsin.

mesela, inrush akımı >100A ise kullanılan UPS'yi göçerttiği gibi 5kVA izolasyon trafosunu da göçertecektir.

bu bağlamda 15A denen Imak çek edilmeden bi tavsiye vermekte doğru olmayacaktır.

sorunuza çözüm bulabildiniz mi acaba ? benzer sorun yaşıyoum.

Merhaba sevgili forum üyeleri, aranıza yeni katılmış bulunuyorum, forumda kendinizi tanıtın bölümü varmı göremedim, eğer bir hatam varsa affola...

Sizlere sorunumu kısaca anlatayım, iş yerinde (Güzellik Salonu) kullanmış olduğum IPL lazer cihazı var, bu cihazın gücü monofaze 3500W, boşta 5A atış anında 15A çekiyor, (Atış sayılarını biz ayarlıyoruz saniyede 2 atış yaptığıda oluyor). Atış yapildiginda binadaki diğer dairelerin tüm lambaları flicker yapıyor şikayet bu, şikayet iletildikten sonra elektrikçiyle irtibata geçtim ve bana dedi ki trifaz 380'e geçerseniz sorununuz çözülür. Proje çizildi her şey yapıldı iç tesisatım yenilendi, kofreden itibaren bana ve girişteki dört daireye yeni kablolar çekildi, kurulu güç 14kw'ya yükseltildi sorun devam etti. Daha sonra başkent elektrik arandı atış ve yük anında ölçümler yapıldı Başkent Elektrik bizlik sorun yok altyapı normal dedi. Tekrar iç tesisata döndük binaya giren 3 fazdan bir tanesi boştaydı ve lazer cihazını sadace o faza bağladık yine çözüm olmadı, saatimizden direkt kofraya olacak şekilde nötr aldık çözülmedi... Sonra hat reaktörü diye bir trafo aldım seri bağladım maksat motorun ani kalkışını şebekeye yansıtmamaktı o da olmadı, yedekde duran lazer cihazı ile denedim yine sonuçsuz kaldım, daha sonra 3 faz giriş tek faz çıkış online-UPS aldım prensip olarak şebekeye ani yük iletmiyor dendi UPS çalışıyor ama sorun halâ devam ediyor. 8 Elektrikçi geldi tüm kablolar 2 kere değişti, binanın içinde ki tüm nötr klemensleri gevşekliğe karşı yenilendi ama çözüm olmadı. (Bu arada şunu belirteyim Başkent Elektrik normal multimetre ile nötr ölçümü yaptı, trafodan yapıldımı görmedim)

Sayın forum üyelerimiz bir çıkış yolu gösterirlerse çok mutlu olacağız denemediğim elektrikçi denemediğim yöntem kalmadı ve maddi manevi çok yoruldum.
Saygılarımla
Çözüm buldunuz mu?

sorunuza çözüm bulabildiniz mi acaba ? benzer sorun yaşıyoum.

Çözüm buldunuz mu?
Merhaba, hayır bulamadık. Bir elektrikçimiz zamanında sokaktaki direkten giden kabloların yet altına alınırken yağlı kablolarla ek yapıldığını ve kablonun değişmesini söyledi ama bunu binanın karşılamaso gerekiyormuş. Bu da kesin çözümmü bilemiyoruz

Merhaba, hayır bulamadık. Bir elektrikçimiz zamanında sokaktaki direkten giden kabloların yet altına alınırken yağlı kablolarla ek yapıldığını ve kablonun değişmesini söyledi ama bunu binanın karşılamaso gerekiyormuş. Bu da kesin çözümmü bilemiyoruz
İşyerimizde İPL lazer epilasyon cihazı bulunmakta bu cihazda sürekli olarak power'da sorun yaşıyoruz, elektriksel sorun olduğunu söylüyorlar ancak çözüm bulamıyoruz, ayrıca cihazda atış yaptığında şalter kısmında her atışta cızırtı şeklinde kısık bir ses geliyor, ucuz yollu bunu nasıl çözebiliriz, epilasyon cihazı firmasının dediği cihazlarının prizden sorunsuz çalışabildiği, ekstra regülatör yahut UPS gerekmediğini, elektrik hattını kontrol etmemiz gerektiğini söylüyorlar, ucuz yollu nasıl çözüme kavuşturabiliriz.
UPS yahut Regülaör gerekiyorsa kaç KVA alınması gerekiyor yada önerebileceğiniz var mı?

Power Resmi: https://hizliresim.com/13srmla
Cihaz Bilgisi: https://hizliresim.com/e9s7edz
Şalter Panosu: https://hizliresim.com/reozsvp

benzer bir sorun yaşıyorum ancak benim ki sadece daire içinde bir problem, şalterde cızırtı geliyor ışık düşmesi felan olmuyor ama power arızalanıyor sürekli bende de bakalım bu gün bir elektrikçi getirecem ne diyecek.

Bunu anlattım ama pek anlayamadılar anlattığım kişiler trafonun çeşidi vs ne olacak? Eğer diğerinden daha uygun maliyetli olursa hemen yaptırabilirim

Forum istatistikleri

Konular
133,382
Kullanıcılar
459,230
Son üye
sabri erdogan

Yeni konular

Geri