Yarı iletken DC motor sürücü kullanıyorum. Bu sürücünün güç kısmı ile kontrol girişleri comu ortak . Kontrol girişlerini plc den tetikliyorum. Plc 2A sicic modla çalışıyor. Trafo çıkışı gnd si ile plc gnd si birleşmesi mahsurlu olur diye dusundum
İçiniz rahat olsun, hiçbir problem olmaz, sadece basit birkaç kural var, onlara uymanız yeterli.
PLC nin opto izolatörlü girişi varsa daha kolay çözüm sağlanır.
Burada önemli noktalardan biri motor bir yöne dönerken, tam durmadan diğer yöne çevirmeniz.
Bu durumda çok akım çekeceğinizden motor sürücünüz yanabilir.
İçiniz rahat olsun, hiçbir problem olmaz, sadece basit birkaç kural var, onlara uymanız yeterli.
PLC nin opto izolatörlü girişi varsa daha kolay çözüm sağlanır.
Burada önemli noktalardan biri motor bir yöne dönerken, tam durmadan diğer yöne çevirmeniz.
Bu durumda çok akım çekeceğinizden motor sürücünüz yanabilir.
Peki trafo çıkışını köprü diyotla dogrultsam yeterlimi başka biseyler eklemek gerekecekmi.
16A akım var . Ya da her sürücüye ayrı bir dogrultucumu gerekli.
Gnd ile tetikleme alıyor girişleri . İki girişi var. Birisi enabke. Diğeri yön .
Konuyu biraz daha açayım. Normalde bu motorları ben daha önce kaynak olarak trafo ve kontrol olarakta iki tane 30A tek kontak röle ile yapılmış bır röle kartı ile sürüyordum. Bu röle kartı duruslarda motor uçlarını birleştirdiği için fren yapıyor ve ani duruyor . Bu ani fren mekanik sistem için problem teşkil etti.
Daha sonra yön kontrolü yapabileceğim yüksek akimli röle arayisim oldu. Bulamadım .
O yüzden yarı iletken devre koymaya karar verdim. Bu durumda da kaynak konusu ortaya çıktı .