Çıkışını Kısan Dc Güç Kaynağı Önerisi ?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan kurusaray
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

kurusaray

Üye
Merhaba.

4 adet 24v 4.2A Dc motorum var. Toplam akım ihtiyacı 4x4,2=16.8A. Bunun için bir Siviç mod güç kaynağı almak istiyorum.

Bu motorlar aynı anda çalışıyor. Siviç mod güç kaynağı kullandığım zaman ilk kalkınma anında kaynak çıkışı keserse işimiz biter.

Bana öyle güç kaynağı olmalı ki çekilen akım güç kaynağı akım limitini aşınca çıkış voltajını kısarak akımı limitlesin.

Mean wellde falanda böyle bir güç kaynağı varmıdır.

Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

Yarı iletken DC motor sürücü kullanıyorum. Bu sürücünün güç kısmı ile kontrol girişleri comu ortak . Kontrol girişlerini plc den tetikliyorum. Plc 2A sicic modla çalışıyor. Trafo çıkışı gnd si ile plc gnd si birleşmesi mahsurlu olur diye dusundum

Trafo çıkışı gnd si ile plc gnd si birleşmesi mahsurlu olur diye dusundum
İçiniz rahat olsun, hiçbir problem olmaz, sadece basit birkaç kural var, onlara uymanız yeterli.

PLC nin opto izolatörlü girişi varsa daha kolay çözüm sağlanır.

Burada önemli noktalardan biri motor bir yöne dönerken, tam durmadan diğer yöne çevirmeniz.
Bu durumda çok akım çekeceğinizden motor sürücünüz yanabilir.

İçiniz rahat olsun, hiçbir problem olmaz, sadece basit birkaç kural var, onlara uymanız yeterli.

PLC nin opto izolatörlü girişi varsa daha kolay çözüm sağlanır.

Burada önemli noktalardan biri motor bir yöne dönerken, tam durmadan diğer yöne çevirmeniz.
Bu durumda çok akım çekeceğinizden motor sürücünüz yanabilir.

Plc gnd çıkartıyor. Open collector yani.

Peki trafo çıkışını köprü diyotla dogrultsam yeterlimi başka biseyler eklemek gerekecekmi.
16A akım var . Ya da her sürücüye ayrı bir dogrultucumu gerekli.

Plc gnd çıkartıyor. Open collector yani.
Bu çıkışı kullanmak için bir direnç ekleyeceksiniz. Vcc 24V ise 3k3 veya 4k7 yeterli olur

N_type_plc_out.webp

Peki trafo çıkışını köprü diyotla dogrultsam yeterlim
Yeterli, 1adet yapmanızın teknik olarak bir sakıncası yok şöyle bir devre yapabilirsiniz

full-wave-rectifier_1.webp
24VDC için, transformatör voltajı 2x18V olabilir. C: 10.000uF 35V kullanabilirsiniz

Gnd ile tetikleme alıyor girişleri . İki girişi var. Birisi enabke. Diğeri yön .

Konuyu biraz daha açayım. Normalde bu motorları ben daha önce kaynak olarak trafo ve kontrol olarakta iki tane 30A tek kontak röle ile yapılmış bır röle kartı ile sürüyordum. Bu röle kartı duruslarda motor uçlarını birleştirdiği için fren yapıyor ve ani duruyor . Bu ani fren mekanik sistem için problem teşkil etti.

Daha sonra yön kontrolü yapabileceğim yüksek akimli röle arayisim oldu. Bulamadım .
O yüzden yarı iletken devre koymaya karar verdim. Bu durumda da kaynak konusu ortaya çıktı .

Forum istatistikleri

Konular
133,380
Kullanıcılar
459,228
Son üye
saidkaradogu

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri