elektrofizikci
Usta Üye
Çok sağolasın hocamBaskı uygulanan ekipmanlar muhtemelen 1-2pF civarı trimer kondansatörlerdir.
Dış yüzey metal SHIELD olduğu için montajı yapıldıktan sonra devredeki bobinlerin endüktansını değiştirecektir. Bu değişim bu trimer kondansatörlerle tam rezonansa getirilerek nihai kalibrasyonu yapılır.
L şeklindeki tel parçası LNB nin antenidir. Takribi olarak çeyrek dalga boyunda olup, bir çeyrek dalga boyunda da transmisyon hattı bulunacaktır.
Transmisyon hattı esas antene 90' yapılırsa antenin dalga boyu 1/4 LAMBDA olarak alış yapacaktır. Eğer bu transmisyon hattı antenin uzantısı olarak yapılsaydı anten dalga boyu 1/2 LAMBDA olur ve yükselteç bağlantı ucunda hiç sinyal olmazdı.
Baskı uygulanan ekipmanlar muhtemelen 1-2pF civarı trimer kondansatörlerdir.
Dış yüzey metal SHIELD olduğu için montajı yapıldıktan sonra devredeki bobinlerin endüktansını değiştirecektir. Bu değişim bu trimer kondansatörlerle tam rezonansa getirilerek nihai kalibrasyonu yapılır.
L şeklindeki tel parçası LNB nin antenidir. Takribi olarak çeyrek dalga boyunda olup, bir çeyrek dalga boyunda da transmisyon hattı bulunacaktır.
Transmisyon hattı esas antene 90' yapılırsa antenin dalga boyu 1/4 LAMBDA olarak alış yapacaktır. Eğer bu transmisyon hattı antenin uzantısı olarak yapılsaydı anten dalga boyu 1/2 LAMBDA olur ve yükselteç bağlantı ucunda hiç sinyal olmazdı.
Yakın mesefade olabilir. Uzak mesafede muhtemelen parazit duyarsınız. İstediğiniz sonuç olmayınca, cevap da olmuyor olur. iki lnb ile karşılıklı haberleşme yapan bir videoya denk gelmiştim.Sayın hocam lnb yi çanak antensiz kullanarak, ters çevirerek, uyduyu yakalama ,sinyal alma imkanı varmıdır?
Bende arduino ile yapılmış otomatik uydu bulan bir proje gördüm.Sadece lnb ile uydu buluyordu.Yakın mesefade olabilir. Uzak mesafede muhtemelen parazit duyarsınız. İstediğiniz sonuç olmayınca, cevap da olmuyor olur. iki lnb ile karşılıklı haberleşme yapan bir videoya denk gelmiştim.