Çift Anadal için Bitime projesi Önerisi

Belki biraz uğraştırıcı olabilir ama bilgisayar üzerinden görsel bir form ile kontrol edilebilen bir deney seti hazırlayabilirsiniz. Kontrolör olarak mikroişlemci kullanıp formdaki oluşturulan verilere göre devre kurabilir mesela basit bir RCL devresi kurar gibi. İlginizi çektiyse biraz daha açabilirim.
 
Merhaba,
Avatarımda profesyonel yazar,ama aslında amatörüm.Benim size önerim şöyle olacak.Anlayabildiğim kadarı ile oldukça iyi bir teorik bilgi almışsınız ve de başarmak üzeresiniz.Sizin bundan sonra yapmanız gereken,aldığınız bu bilgileri pratik hayata nasıl geçirebileceğinizi bulmanızdır.Önerileri almak (data temini)muhakkak çok çok önemlidir ama benim düşüncem,siz kendi ÖZGÜN projenizi oluşturmanızdır.Başarılar,kolay gelsin.

Özgün öneri bazında kendi düşündüğüm dört pervana ile uçan bir helikopter türünü bilgisayar bilgisi ile birleştirip buunduğu ortamda kendi kendine uçabilen bir proje düşündüm ama dediğinz gibi çok fazla teorik bilgim var uygulama bazında pek bir bilgim yok malesef. Yardımcı olabilecek kişiler olursa bu projemle ilgili özellikle elektronik kısmında kesinlikle kendi düşündüğümü yapmak siterim tabikide

smf forum sistemi üzerinden bu dediğim projeyi gerçekleştirdim. Ancak siz kendinize özel php kodlaması yaparak sisteminize özel bir sayfa oluşturmalısınız ki kabul görsün. Şurada kısmen anlatmıştım. İnceleyebilirsiniz.

Verdiğiniz örnek için biraz daha ayrıntılı bir paylaşım yapabilirseniz üzerinde çalışmak ve geliştirmek isterim.

Deney seti yapma konusuna gelince okadar kendime güvenemiyorum malesef elektronik kısmında.
 
Verdiğiniz örnek için biraz daha ayrıntılı bir paylaşım yapabilirseniz üzerinde çalışmak ve geliştirmek isterim.
Sistem insan kulağının duyamayacağı frekansta (15 kHz ve üzeri) bir ya da birden fazla ses sinyalinin bir web sayfası üzerinden yayınlanarak uzaktaki bilgisayarda yayınlanan bu sesleri seçip bir ya da birden fazla röleyi kumanda etme prensibine dayanır. Sistemin elektronik tarafında kumanda edilecek röle sayısı kadar dar band geçiren filtre bulunur. Dar band filtrelerden her biri pcnin ses çıkışında bulunan sinyallerden sadece belli frekanstaki sinyali ya da sinyalleri diğer frekanslardaki sinyallerden ayırıp seçer ve seçtiği bu sinyalle bir ya da bir kaç röleyi web üzerinden kumanda eder. Daha önce yapılmış bir sistem değil. Ekteki devre kulağımızın duyamayacağı 2 farklı frekansta sesi diğer seslerden seçip 2 adet röleyi kumanda etme amacıyla hazırlanmış. Bu 2 sesi bir web sayfası üzerinden isteğimiz koşullarda yayınlayarak uzaktaki 2 cihazı farklı permütasyonlarda çalıştırabiliyoruz.
 
Öneriniz için çok teşekkür ederim. Peki ben bu projeyi yapmak istesem tam olarak nasıl yapmam gerekcek. zira sürekli teorik bilgi aldım pratiğiş malesef çok yok. sizce çok uğraştırır mı ve bunun proteus yada pspice kurulum şekli varmı elinizde üzerinde biraz araştırıp yapabilir miyim öğrensem ??
 
Bigisayar kontrollü su tankı sıcaklık seviye kontrolü yapabilirsin. Sıcaklık ve seviye sensorlerınden aldıgın bilgileri pc de işleyip onları programlama bilgine gore değerlendirebilirsin. Vb ile pic pc haberleşmesi ile internette bol miktarda örnekler var.

Görüntü işleme bilgin varsa cisim tespiti ve takibi de yapabilirsin. Bir step motor ile de o cismi takip edebilirsin. Matlab da basitçe halledebilirsin görüntü işleme kısmını.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,916
Mesajlar
921,657
Kullanıcılar
451,081
Son üye
Hhamzaoglu

Yeni konular

Geri
Üst