Çift hızla motor kontrolü

poindexter

Üye
Katılım
13 Nis 2007
Mesajlar
24
Puanları
1
Yaş
40
Merhabalar,

Aşağıdaki senaryoya göre bir kumanda devresine ihtiyacım var. PLC programını bu kumanda devresine göre yazacağım. Bilgi sahibi olanların yardımını bekliyorum. Senaryo şöyle:

Ürün gören bir sensörüm var. Önüne ürün geldiğinde motorum çalışacak. Motor da üzerinde ara mesafeleri eşit olan iki adet itici bulunan bir banta bağlı. Bantın üzerindeki iticileri gören 2 adet daha sensörüm var. Hareket yönüne göre ilk sıradaki sensör iticiyi gördüğünde motoru yavaşlatacak, ikinci sensör gördüğünde motor duracak. Ürün gören sensörün önüne yeni ürün geldiğinde sistem tekrar çalışacak. Eğer iticiler yerinde değilse motor çalışmayacak ve arıza verecek. Motorun çalışması sırasında ürün sensörü önüne tekrar ürün gelse bile bant turu tamamlamadan ikinci tura başlamayacak. Sistem sadece bir kereye mahsus start butonu ile çalıştırılacak. Bunun sebebi de aynı anda bir konveyör motoru daha çalışması gerektiğinden. Konveyör motoru çalışmadığında itici motoru da çalışmayacak. Tekrar stop butonuna basılıncaya kadar ürün geldikçe çalışacak.

Yardımlarınızı bekliyorum.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.

Forum istatistikleri

Konular
129,179
Mesajlar
923,968
Kullanıcılar
451,535
Son üye
MechanicalPunk

Yeni konular

Geri
Üst