Çiftlik için ip kamera sistemi projesi ve ups önerileriniz

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan erenem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

erenem

Üye
merhaba, forumda yeniyim. herkese iyi forumlar.
öncelikle kendimi tanıtmak isterim. bilgisayar teknolojileri mezunuyum şuan tek başıma baba mesleği hayvancılık işiyle uğraşıyorum. kamera sistemi taktırmak istiyorum.
bilgisayar teknolojileri mezunu olduğum için ben montajını yapmak istiyorum. kamera sistemleri hakkında bilgim var ama sizlerinde fikirlerinizi bekliyorum. elektrik kesintisi sık yaşandığı için ups koymayı da düşünüyorum.
Ekran görüntüsü 2026-03-07 233407.webp

Öncelikle kayıt cihazı Ev1, yani rahmetli babamın evinde olmasını istiyorum. O evdeki 5 kamera Poe Switche bağlanıp kayıt cihazına getirecem.
Ev2'de 4 tane kamera ile birlikte ve Ahır 1 ve 2'den gelen kablolar 8'li poe switche bağlayacam. Ahır 1 ve 2 deki kameralara poe extender bağlanıp tek kabloyla switche alacam)
Böylelikle tüm kameraların kayıt cihazıyla bağlantısı olacak.
Şimdi büyüklerimin tavsiyelerini bekliyorum. Bu sistemde önerileriniz, tavsiyeleriniz varmı? Fikirlerinizi bekliyorum.
Yaşadığım bölgede elektrik kesintisi de çok olmakta. Bu sistemde 2 adet poe switch var. 14 kameraya yetecek upsyi nasıl bağlarım. 12v 100a jel akü düşünüyordum ama inverter ve şarj cihazına yeteri bütçem yok. ne önerirsiniz?
herkese şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Ups beslemesi için eğer pover sviç DC12V adaptörle besleniyorsa bir akü, bir akü şarj cihazı ve DC-DC regülatör iş görür.

Mesafeler uzun, dolaysıyla nasıl bir pover sviç gerekli bilmiyorum.

Öncelikle kayıt cihazı Ev1, yani rahmetli babamın evinde olmasını istiyorum. O evdeki 5 kamera Poe Switche bağlanıp kayıt cihazına getirecem.
Ev2'de 4 tane kamera ile birlikte ve Ahır 1 ve 2'den gelen kablolar 8'li poe switche bağlayacam. Ahır 1 ve 2 deki kameralara poe extender bağlanıp tek kabloyla switche alacam)
Böylelikle tüm kameraların kayıt cihazıyla bağlantısı olacak.
güzel insan, buraya kadar hepsi 12 volt + diğer yükseltmeler de. hani o akü dediğin amca şak diye bitmez. çünkü bu çalışkan amcalar amper canavarı değiller. invertere hiç gerek yok, akü + redresör işini görür. bu arada 12 voltu sabitlemek için @rsimsek ustamızın dediği dc-dc regülatörü atlamamak lazım. ne de olsa bu amcalar azıcık nazikler dc ve yaklaşık 12 volt dalgalanması ömürleri kısaltabilir. 12 voltu sabitlemek gereklidir. oturup bir daha hesaplama yapınız lütfen. F/P açısından. hatta ilerleyen tarihlerde kazancınız bol olsun, ges ve res destekli besleme de kurabilirsiniz.

Ups beslemesi için eğer pover sviç DC12V adaptörle besleniyorsa bir akü, bir akü şarj cihazı ve DC-DC regülatör iş görür.

Mesafeler uzun, dolaysıyla nasıl bir pover sviç gerekli bilmiyorum.
48v adaptör ile besleniyor

güzel insan, buraya kadar hepsi 12 volt + diğer yükseltmeler de. hani o akü dediğin amca şak diye bitmez. çünkü bu çalışkan amcalar amper canavarı değiller. invertere hiç gerek yok, akü + redresör işini görür. bu arada 12 voltu sabitlemek için @rsimsek ustamızın dediği dc-dc regülatörü atlamamak lazım. ne de olsa bu amcalar azıcık nazikler dc ve yaklaşık 12 volt dalgalanması ömürleri kısaltabilir. 12 voltu sabitlemek gereklidir. oturup bir daha hesaplama yapınız lütfen. F/P açısından. hatta ilerleyen tarihlerde kazancınız bol olsun, ges ve res destekli besleme de kurabilirsiniz.
48v adaptör ile besleniyor.

Uygun güç ve aralıkta dc-dc çevirici ile tüm sistem akü üzerinden beslenebilir. Şebeke olduğunda akü şarjı yapılır.

nasıl bir kamera veya güvenlik sistemi merak ettim doğrusu. ben bu güne kadar 48 volt bir sistem görmedim de. marka, model veya link verebilir misiniz?
Kayıt cihazı 12volt,
Poe Switchlerin altında 48v yazıyor.
Cudy FS1010P Poe Switch. Kablosu power supply kablosu gibi

Forum istatistikleri

Konular
133,383
Kullanıcılar
459,236
Son üye
denizkapikiran

Yeni konular

Geri