nsproo
Üye
Arkadaşlar merhaba,
Elektrik-Elektronik Mühendisliğinden yeni mezun oldum ve her yeni mezun gibi iş arıyorum.
Evime iki buçuk saat mesafede başka bir şehirde bir çimento fabrikasına başvurdum. İş görüşmesine çağrıldım ve gayet olumlu geçti. İkinci görüşmeye gideceğim. Aklımda bazı sorular var. Ancak deneyimsizliğim sebebiyle -özellikle- siz tecrübeli meslektaşlarımdan yardımlarınızı rica ediyorum.
Aklıma takılanlar:
Şimdiden teşekkür ederim..
Elektrik-Elektronik Mühendisliğinden yeni mezun oldum ve her yeni mezun gibi iş arıyorum.
Evime iki buçuk saat mesafede başka bir şehirde bir çimento fabrikasına başvurdum. İş görüşmesine çağrıldım ve gayet olumlu geçti. İkinci görüşmeye gideceğim. Aklımda bazı sorular var. Ancak deneyimsizliğim sebebiyle -özellikle- siz tecrübeli meslektaşlarımdan yardımlarınızı rica ediyorum.
Aklıma takılanlar:
- İlk görüşmede bizzat mülakatı yapan yetkiliden olumlu cevap aldım. Ancak maaş konuşulmadı. Büyük ihtimalle ikinci görüşmede konuşulacak. Çimento fabrikalarında çalışan bir "Elektrik-Elektronik Mühendisi" ne kadar ücret alıyor? Bana ücret beklentim sorulursa ne kadar demeliyim?
- Çimento fabrikasında "Gaz Beton" tesisinde SCADA ve PLC üzerine bir iş yapılacak. PLC ve SCADA'yı -doğal olarak- okulda gördüğüm kadarıyla biliyorum. Fabrikalarda bu sistemler ne kadar karmaşık?
- Mesleki anlamda ilerisi için Çimento Fabrikasında çalışmak bir Elektrik-Elektronik Mühendisine ne kadar katkı sağlar?
Şimdiden teşekkür ederim..