5 ci katta koridordan ilerler 1. asansöre biner 2. katta inersiniz. O asansör diğer katlarda durmaz onlarla baglantısı yoktur o asansör boşluğunda. 3. katta koridordan ilerler 2. asansör hattına binersiniz. 4. kata cıkarsınız veya 1. kata inersiniz diğer katlara gidemezsiniz. O asansör boşluğu sadece oralara acılır.
Bu asansör boşlukluklarına "via" deniliyor. Asansörde tasıyacagınız yüke görede asansör boşlukluklarının büyüklüğü değişiyor. koridorlarda tasıyacagınız yüke göre de her katta ki koridorların büyüklüğü değişiyor. Katlarada layer deniliyor.
Selam arkadaşlar,
Bir konuyu merak ediyorum. Endüstriyel soğutma sistemlerinde hizmet vermekteyim. Bazı konuşmalara şahit oldum. Bilgim çerçevesinde yek yüzde ve çift yüzde bakır hatları olan pcb'ler gördüm. İnceledim. Ancak şahit olduğum konu çok katlı yani 3 katlı yada 4 katlı pcbler olduğu tamirinin zor olduğu devre takibinin olmadığı v.s.
Açıkçası bu gibi 2 kattan fazla katlı pcb görmedim göreniniz varmı bu katın anlamı nedir? Her kattan devre yolu ilerlemektemidir? Yoksa pcb imalatı ile alakalı yalıtkan kısmın katlarımıdır ?
Belediyenin kat sınırı varmıdır yıkmaya filan gelmesin sonra?
5 layer var diyelim, 5 layerdan 3. layera via atmak istiyorum, attıgım bu via 4 e de mi değer?via larla herkata aynı anda iner çıkarsınız. aynı anda bir çok bağlantı yapılır sınırı olmaz. Entegre çıkışı sürme olayı ile karıştırmayın FANOUT ayrı birşey.
5 layer var diyelim, 5 layerdan 3. layera via atmak istiyorum, attıgım bu via 4 e de mi değer?