Çok katlı pcb ( tek taraf yada çift taraf veya varsa daha fazlası )

benim devreler yandı. Tercüman lazım bana :)
 
5 ci katta koridordan ilerler 1. asansöre biner 2. katta inersiniz. O asansör diğer katlarda durmaz onlarla baglantısı yoktur o asansör boşluğunda. 3. katta koridordan ilerler 2. asansör hattına binersiniz. 4. kata cıkarsınız veya 1. kata inersiniz diğer katlara gidemezsiniz. O asansör boşluğu sadece oralara acılır.
Bu asansör boşlukluklarına "via" deniliyor. Asansörde tasıyacagınız yüke görede asansör boşlukluklarının büyüklüğü değişiyor. koridorlarda tasıyacagınız yüke göre de her katta ki koridorların büyüklüğü değişiyor. Katlarada layer deniliyor.

via larla herkata aynı anda iner çıkarsınız. aynı anda bir çok bağlantı yapılır sınırı olmaz. Entegre çıkışı sürme olayı ile karıştırmayın FANOUT ayrı birşey.
 
Selam arkadaşlar,

Bir konuyu merak ediyorum. Endüstriyel soğutma sistemlerinde hizmet vermekteyim. Bazı konuşmalara şahit oldum. Bilgim çerçevesinde yek yüzde ve çift yüzde bakır hatları olan pcb'ler gördüm. İnceledim. Ancak şahit olduğum konu çok katlı yani 3 katlı yada 4 katlı pcbler olduğu tamirinin zor olduğu devre takibinin olmadığı v.s.

Açıkçası bu gibi 2 kattan fazla katlı pcb görmedim göreniniz varmı bu katın anlamı nedir? Her kattan devre yolu ilerlemektemidir? Yoksa pcb imalatı ile alakalı yalıtkan kısmın katlarımıdır ?

Belediyenin kat sınırı varmıdır yıkmaya filan gelmesin sonra? :)

serkan genellikle ara katlar power katları olur. RF veya analog sistemlerde aynı zamanda örneğin 1.5 , 3v , 3.3v 5v 12v gibi çok besleme çeşitliliği olan tasarımlarda ara katlar bu voltajlara ayrılır. birde analog ground ve digital gorund olarak ayrı ayrı iki adet ground olur bu tip tasarımlarda. top copper layer yada bottom copper layer ana layerlarda komponentin bağlanacağı yere hiç uzatılmadan direk bir VIA ile inilir. ground bağlantısı ise analog gnd katına yada digital gnd katına inilir. +3.3 ise oraya inilir. Gözünü hiç korkutmasın çift yüzlü bir tasarım yapabilen birisi 14 katlı kartıda yapabilmektedir. Önemli olan bunu nerede bastıracağındır. Almanya ILFA firması bu konuda 1 numaradır. Çindede basanlar var tabi.
 
Aydinlatici bilgiler icin tesekkurler. Gayet net bir sekilde anladim. Grounding ve guc tasima icin kullaniliyor. Bu aslinda isi dahada kolaylastiriyor.

Tesekkurler.
 
via larla herkata aynı anda iner çıkarsınız. aynı anda bir çok bağlantı yapılır sınırı olmaz. Entegre çıkışı sürme olayı ile karıştırmayın FANOUT ayrı birşey.
5 layer var diyelim, 5 layerdan 3. layera via atmak istiyorum, attıgım bu via 4 e de mi değer?
 
Çok katlı baskılı devrelerde eğer katlar arasında bağlantı yapılacak ise diğer arakatlardaki bakır yüzeyde delik bırakılır böylece birbirine değmeden bağlantılar tamamlanabilir

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
bu video bişeyler açıklıyor galiba izleyin...
Türkçe değil! alıcıların ayarlarıyla oynamayın...
kabaca her katman ayrı ayrı basılıyor sonra birleştiriliyor bu kısım hata affetmiyor preslenerek bilinen halini alıyor evde yapılamaz birşey...
 
5 layer var diyelim, 5 layerdan 3. layera via atmak istiyorum, attıgım bu via 4 e de mi değer?

VIA secenekleri var. via için all layer , yada ilgili layer için bağlantı ayarlıyorsun. via 4 layer a da iner ama bağlantı yapıp yapmamak senin elinde
 
ok. yukarda kastettiğimde oydu benim. siz öyle yazınca yanlış mı biliyorum diye sorayım dedim.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,844
Mesajlar
930,717
Kullanıcılar
452,697
Son üye
ozgurmaker

Yeni konular

Geri
Üst