Çok Kollu Avize'nin bağlantısı hakkında ?

Sorgulayan

Üye
Merhaba. Bu tarz özel avizelerle alakalı konu hiç göremedim. Bununla ilgili bir sorum olacaktı. Bu 12 kollu avizenin ucunda 12 adet ufak lambalar (15Volt) vardı. 6 adaptörü var ve her adaptör 2 lambayı besliyor.

1) Adaptörleri iptal edip, ucundaki lambaları 220V ufak lambalar seçip kullanabilir miyim?

2) Buarada Tavandaki şebekenin faz nötrünü bu adaptörlere verilmiş ve bu 6 adaptörden birer gri kablo çıkıp 2'li olarak bu lambalara paylaştırılmış. Peki nötr kablosu göremedim. Bu nasıl olabildi?

lamba.jpeg
lamba içi.jpeg
adaptör.jpeg

güzel insan, "olmaz, olmaz" diye bir deyim vardır biliyor musun? yapılabilir yeter ki oyunu kuralına göre oyna. oraya E14 avize duyu
1733244259055.png
böyle bir şeyler alırsın, güzel ampuller seçersin ve bağlantını da dikkatle birleştirirsen sorun çözülür. yani "olmaz, olmaz"

Merhaba. Bu tarz özel avizelerle alakalı konu hiç göremedim. Bununla ilgili bir sorum olacaktı. Bu 12 kollu avizenin ucunda 12 adet ufak lambalar (15Volt) vardı. 6 adaptörü var ve her adaptör 2 lambayı besliyor.

1) Adaptörleri iptal edip, ucundaki lambaları 220V ufak lambalar seçip kullanabilir miyim?

2) Buarada Tavandaki şebekenin faz nötrünü bu adaptörlere verilmiş ve bu 6 adaptörden birer gri kablo çıkıp 2'li olarak bu lambalara paylaştırılmış. Peki nötr kablosu göremedim. Bu nasıl olabildi?

Ekli dosyayı görüntüle 112277Ekli dosyayı görüntüle 112278Ekli dosyayı görüntüle 112279
2. Sorunuzda bahsettiğiniz bağlantı + ve - olarak yapılması lazım.

2. Fotoda gri kablo direk gövdeye bağlı, eğer - uç ortak olarak oraya bağlandi ise 220V lambaları bağlamak çok riskli bu şekilde çalıştırmayı denemeyiniz .
Avizeyi iyi bir elektrikçi ye gösterin.

Forum istatistikleri

Konular
129,936
Kullanıcılar
452,853
Son üye
eraykaraz

Yeni konular

Geri