Ölümsüz Tek Canlı

d0stcan

Üye
Katılım
9 Haz 2007
Mesajlar
410
Puanları
6
Turritopsis Nutricula: Dünyanın tek ölümsüz canlısı ile tanışmaya hazırlanın...

Onun adı Latincede "Turritopsis Nutricula" olarak geçiyor.Sadece 5 milimetre çapında ufacık bir denizanası o...Ama Turritopsis Nutricula'yı diğer canlılardan çok önemli bir farkı var:Sonsuza kadar yaşayabilmesi


Turritopsis Nutricula'nın ölümsüz olduğu,aslında ABD'de yapılan basit bir deney sırasında ortaya çıkmış.Su dolu bir akvaryuma koyulan ilginç denizanası,bir süre orada unutulmuş.Bu süre içerisinde su kurumuş ve denizanası hareketsiz olarak kalmış.Bilim adamları öldü sanılan Turritopsis Nutricula'yı bir kez daha incelediklerinde,aslında ölmediğini,sadece yumurta haline dönüşerek kendini korumaya aldığını fark etmişler.

Yani ilginç canlı,bir tehlike anında genlerinde değişiklik yaparak çocukluk evresine dönüş yapabiliyor ve bu sayede kendini tehlikelerden koruyor.Üstelik bu döngü sınırsız kez tekrarlanabiliyor;bu da Turritopsis Nutricula'ya ölümsüzlük kapısını açmış oluyor.

Turritopsis Nutricula,eğer kendisini dışarıdan gelecek fiziksel tehlikelere karşı koruyamazsa,işte o zaman ölüyor...
 
Son düzenleme:
Lise biyoloji den hatırladığım kadarıyla birçok virüs bunu yapabiliyor. Besinsiz kalınca kendini kapatıyorlardı.
 
Lise biyoloji den hatırladığım kadarıyla birçok virüs bunu yapabiliyor. Besinsiz kalınca kendini kapatıyorlardı.

Onlar besinsiz kalınca kendini kapatıyor ama buna rağmen bir yaşam süreleri var bu canlının bir süresi yok. Tekrar yumurta oluyor.Tekrar yumurtadan çıkıyor.Ama aynı canlı. Bu ölüpte yeniden doğuşa benziyor.
Ben Şahsen Ölümsüzlüğü seçmem herşey tadında güzeldir. :)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,926
Mesajlar
921,741
Kullanıcılar
451,094
Son üye
ulbeya

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst