Önerilerinizi bekliyorum...

rowdyseqo

Üye
Katılım
9 Haz 2008
Mesajlar
55
Puanları
1
Yaş
39
Selam beyler , bu yıl 4. sınıfa geçiyorum ,bildiğiniz gibi bitirme tezi hazırlanması gerekiyor.Fakat alacağım tezin konusunu belirleyemedim bir türlü.Öncelikle istediğim şudur 1 yıl boyunca bu alacağım tez beni gerçekten zorlasın , terletsin.

Şimdi gelelim aklımda olan konulara :


1) Silah ve Savunma Sanayide kullanılmak üzere geliştirilecek yada oluşturulacak bir teçhizat , silah , araç vs...

2) Endüstride özel imalatlar için kullanılacak akıllı bir makine ( simülasyonu , elektirik devresi vs.. herşeyi ile beraber.)

3) Akıllı bir robot.

4) Akıllı ev sistemi.



benim aklıma gelenler böyle.sizlerde önerilerde bulunursanız çok sevinriim , bir türlü kararımı veremedim.
 
Otomasyoncu olduğum için akıllı bina otomasyonu yapmak daha iyi gibi geliyor. Hemde son yıllarda enerji verimliliği konusu sık sık işleniyor. Bu konuyuda bina otomasyonunda işlersen hocadan bonus kazanmış olursun ;)
 
teşekkürler önerin için peki akıllı bina projesi dökümanları tezleri ( varsa ) bulabileceğim yerler var mı ?
 
Mayın arama robotu yapmak istersen metal dedektör devresinde yardımcı olabilirim.
Kolay gelsin
 
dc veya ac servo sürücü standart endüstriyel sürücü modeli
ben olsam bunu seçerdim
 
atitak ' Alıntı:
Mayın arama robotu yapmak istersen metal dedektör devresinde yardımcı olabilirim.
Kolay gelsin

evet bu güzel olabilir teşekkürler .Oluşturulabilecek tez konularına bunuda ekledim,yakında eklediklerimi eleyerek konuyu berlirlicem ama kararsızlık çok kötü :(
 
Benim yıllardır kafamda olan bir tüfek projesi var. Bildiğimiz gibi tüfekle ateş ederken hedefle karşı karşıya olmak zorundayız.

Ortasından 90 derece kırılan bir tüfek düşün. Sen duvarın arkasındasın ve düşmanla yüz yüze gelmeden ateş edebiliyorsun.

Şu anda sadece kafamın içinde proje olarak duruyor. Şayet aklınıza yatarsa bilgi alışverişi yapabiliriz. Belki diğer üyelerinde katkıları olabilir.
 
Eğer tercihini akıllı binalar konusunda yaparsan döküman konusunda yardımcı olmaya çalışırım Sayın Şef'in projeside çok ilginç aslında. İnsanın hayal gücünü zorluyor.
 
neden silah sanayi,teknoloji sadece uçaklar bombalar ve tüfekler içinmi var
oldum olası bunu anlamış değilim,uğraşacak onca değerli konu varken
tüfek bomba top vs,anlayamıyorum hakikaten,
 
Hocam sizin bahsettiğiniz tüfek projesini bende düşünmüştüm , fakat aradan zaman geçti ilgisiz kaldı nihayetinde birgün nette dolaşırken Rusların üretmiş olduğu bir silahın özelliklerini anlatan bir video klipbe rastladım.Şu anda arattım fakat ismi tam olarak aklıma gelmediği için bulamadım videoyu , bulduğum zaman koyarım buraya.
Videoda izlediğim kadarıyla aklımda kalanları anlatayım , bir tatbikat sırasında kullanılan bu silah 90 dereceye kadar kıvrılabilen bir namluya sahip , ilgimi çeken bir diğer tarafı namlu kıvrılmadanda kullanılanbiliyor , istendiği zaman belli biryerinden kırılıyor sanki ve o şekilde sorunsuz şekilde ateş edebiliyor.Birde şu özelliği eklemişler , kıvrılan ucun arpacık kısmına ( yani manlunun en u. kısmına ) bir kamera eklemişler (gece görüşü dahil), bu kamera sayesinde bir lcd ekranda orada olan görüntüyü görme imkanı sağlamakta.Bir duvarın arkasından hiç bir şekilde elimiz , kolumuz gözükmeden duvarın diğer tarafını görmemize ve ateş etmemize olanak sağlamakta.

ama gerçektende akıllıca ve çok kullanışlı bir proje olurdu fakat maliyeti yüksek olurdu aynı şekilde mayın tarama robotuda maliyetli bir sistem olurdu fakat TSK nın yada özel şirketlerin bu tür projeleri değerlendireceğinden eminim diyebilirim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,768
Mesajlar
920,315
Kullanıcılar
450,838
Son üye
caglar48

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst