Önerilerinizi bekliyorum...

manyeto ' Alıntı:
neden silah sanayi,teknoloji sadece uçaklar bombalar ve tüfekler içinmi var
oldum olası bunu anlamış değilim,uğraşacak onca değerli konu varken
tüfek bomba top vs,anlayamıyorum hakikaten,

evet kardeşim , herşey silah sanayi demek bence , artık kılış kalkan devri değil teknolojinin silah sanayiye geçtiği dönemdeyiz ve şuanda büyük ülkeler birbirlerine vücut gösterisi yapıyor.
 
Sayın manyeto arkadaşım !
Elbette teknoloji sadece top, tüfek, bomba, uçaktan ibaret değil. Ben silahlanmaya karşıyım. Tüfeği askerde elime aldım ve askerde bıraktım. Güllük gülistanlık bir dünyada yaşamayı ben de çok isterdim ama maalesef dünyamızın altında bir kazan sürekli kaynıyor.

İnsanlık hayrına olacak bir sürü projem var. Bunların bir kısmı uygulanmış ama hayata geçirilememiş. Bir kısmı da imkansızlıktan beynimin içinde sıkışmış kalmış projelerdir.

Arkadaşımızın yazdıklarında savunma sanayii' de olduğu için öneride bulundum. Belki aselsan da çalışma isteği olabilir.

Bütün insanlara savaşsız, kavgasız gürültüsüz, silahlardan arındırılmış bir dünya diliyorum. HOŞÇAKALIN
 
Sn.ŞEF' im Evet bence haklısınız, atom bombası da bir silah olarak yapıldı ama şimdi çok çok farklı amaçlara hizmet ediyor. Bilgi ne olursa olsun değerlidir. konu silah bile olsa

Mesela bende hep barutsuz birsilah düşünmüşümdür, havalı tüfekleri geliştirip, hava basıncı ile daha büyük mermiler atmayı, tek taşımanız gereken sadece mermi çekirdekleri olurdu, israil Filistinli katliamlarında mermi harcamaktan usanınca, taş atan silah bile yapmışken.

Sn.rowdyseqo
Konu hakkında görüşüm, verdiğiniz şıklar arasında 1. si. bence yeni şeyler öğrenmenizin ve ortaya koymanızın önü açılır.

Kim bilir silah sektöründe yapacağınız bir buluş, Ülkemizi belkide süper güç haline getiriverir. Neden olmasın. (Gayet ciddiyim, farklı değerlendirilmesin lütfen)

İyi çalışmalar
 
evet bende 1. şık üzerinde güzel planlarım vardı,fakat biraz araştırma yaptım , bu işlerle ilgilenen tanıdığım bir mühendislik firmasıyla konuştum böyle bir işe girişirsem maliyetinin benim boyumu çok fazla aşacağını söylediler büyük ihtimal endüstri makinaları üzerine özel bir sistem yada hazırda olan bir sistemin geliştirilmesi üzerine bir çalışma alacağım.yorumlarınız için teşekkürler.

abuzettin20 kardeşim dediğin şeyleri yanlış değerlendirmedim , keşke imkanımız olsada TSK adına , TC adına geliştirici şeyler ortaya çıkarsak.
 
işte sonunda dertlerimiz bitti , bitirme tezimi seçtim , STRAIN GAUGE üzerine çok genişlemesine bir araştırma olacak , üretimi yapma yöntemleri , kullanılacak elementler , ne tür makinelerde kullanılarbilir vs ... Yaklaşık 11 ay sonra siteyede ekleyeceğim bitince bütün görüşleriniz için çok teşekkür ederim...
 
Sn. rowdyseqo,

Öncelikle çalışmalarınızda başarılar diliyorum. Ben de bir yeni mezun olarak, bitirme tezinin insana ne kadar sıkıntı yarattığını anlatmama gerek yok sanırım.. :) "STRAIN GAUGE" konusunun ne hakkında olduğunu bilmiyorum ama projenizde danışacağınız insan olması çok önemlidir.

Kararınızı vermişsiniz ancak yanlış anlamazsanız size nacizane bir tavsiyem olacak. Dediğim gibi tam olarak konunun anlamını bilmiyorum ama yapacağınız uygulamayı eğer piyasaya bir çözüm olacak şekilde seçerseniz eminim çok daha rahat edeceksinizdir. Saygılarımı sunar, iyi çalışmalar dilerim..
 
Sn. etuzuner

yanlış anlaşılacak bir şey yok , seçtiğim konu bahsettiğin üzere piyasayla içli dışlı bir konu , danışman olarak seçtiğim hocada önemli bir kişi , birde şans benim yüzüme güldü yardımcı danışman olarak bir tane Yard. Doç. Dr. hocamda desteklerim dedi.

Bakalım elimden gelenin en iyisi için uğraşacağım.

Strain Gauge : mekanik aksamlarda , eğilme , burulma , kesilme gerilmelerini ölçmek için kullanılan bir sistemde ki ufak ve önemli bir parça.Çalışma prensibi ise iletkenlerin çapının büyüyüp küçülmesiyle iletkende oluşan direnç değişimine dayanır . Bu direnç değişimini bir pc programı ( C tabanlı oluyormuş genelde ) yada PİC programlama ile ekrana yazdırılması, işte kaç kg yüke maruz kaldığı , yada kaç Nm lik tork altında olduğunu ( işte dediğim gibi yazılan programa göre torkmu , eğilmemi , kesilmemi istediğimizi öğrenebiliyoruz ) gösteren bir sistem.

Kantarlar , elektronik tartılarda ki mantığın aynısı ;)
 
Sn.rowdyseqo bildiğinize eminim ama hani olurya gözden kaçırmış olabilirsiniz yukarda hiç bahsi geçtimi bilmiyorum. Bunların adı "Strain Gauge " load-cell olarak biliniyor. ön araştırma yaparken ve mevcut uygulamaları incelerken faydalanırsınız diye söyleme gereği duydum. Projenizde başarılar dilerim
 

Forum istatistikleri

Konular
128,951
Mesajlar
922,015
Kullanıcılar
451,140
Son üye
03hsyn

Yeni konular

Geri
Üst