Merhaba arkadaşlar, özellikle özel sektör elektrik üretim ve dağıtımda çalışan arkadaşlar işyerlerinde sendikalı olarakmı çalışıyorlar?Sendikalı veya sendikasız çalışma durumlarını yazabilirlermi?Teşekkürler....
arkadaşlar bence yelek haklı türkiyede bir tek koç ve sabancı yok benim gördüğüm bu güne kadar işçiysen kölesin mantığı Türkiyenin gerçeği bu hiç ben tedaş taşeron firmadayım elektrikten başka her işi yaptırıyorlar adama maaşların belli bir zamanı yok mesayi yok mazeret izni yok doğum izni yok evlilik izni 3 gün işe 15 dk an fazla geç kalırsan gidersin diyolar bir şey hakkında biraz şikayet edersen gidebilirsin diyorlar vs ... bir oran verecek olursak dediğiniz firmalar % 30 u geçermi bizim çukur ova bölgesinde geçmez meselaSn yelek sizi okuyanda tüm özel sektörün profili böyle zannedecek.Kurumsallaşmış özel sektör firmaları nasıl sendika ile beraber çalışma hayatını idame ettirebiliyorsa aynı ayarda olmasada özel sektörün değişik kademelerinde yine örnekler bulunabilir.Sizin bahsettiğiniz örnekler en dip örnekler, evet varlıkları inkar edilmez bir gerçek ama herzaman olayın hep kötü tarafını örnek vermeyin.Objektif olun,Kurumsallaşmış özel sektörde KOÇ-SABANCI VS.holdinglerde sendikalı çalışıp kamudan çok maaş alan arkadaşlarımızda var.Nasıl bu örnekleri genelleyemezsek sizin örnekleride genelleyemeyiz.
DİP örnekmi? Sabancı nın BALIKESİR BANDIRMA da ki doğalgaz santralında kazan gözlemci (eml mezunu !) tecrübeli elamana ihtiyac duyulmuş 2500 tl maaş teklif ediyorlar.PARK holding SİLOPİ de ki termik santral için bizden emekli vardiya amiri ve ustabaşı arkadaşları götürdüler 6000 tl maaş vardiya amiri ve ustabaşı için- 3000 tl ve altı ustalar için maaş veriliyor.Minareyi kaybetmeyeyim memleketimde olsun risk almayayım derseniz TEDAŞlarda mahalli şirketlerde 1500 tl ile çalışırsınız.Önünüzde yepyeni bir özel sektör doğuyor ve acil teknisyen açığı var.Topu hep taça atmayın oyuna girin , siz özel sektörü benden iyi bilirsiniz siz bulunma cevher oldunuzda patronmu kadrükıymetinizi bilmedi o patronun sorunu ,birçok enerji firması sizin gibi değerli elemanları havada kapar....Koç Sabancı örneklerini vermek bence tuhaf.Bir düşününce Koç ve Sabancı Türkiye'deki zaten belli başlı üniversiteden mezun kişileri almakta BU örnekte bence en dip örneklerden biri olmuş