Özel Yapım Sütunlu Matkap Projesi.

Motor şaftı ile milin birlikte yukarı aşağı hareketi en büyüksorun gibi görünüyor, bit de hala kayışlı altarma neden. Suat abinin tercihi gibi fırçasız veya inverterlü asenkron ya da varyo pwmli motor pekala olur.

Bülent hocam, asenkron motoru direk akuple ederse tork kaybı olur. Bunuda en düşük devirli asenkron motoru kullanarak aşabilir sadece.(ve daha güçlü motor seçerek) Aksi takdirde devri mekanik olarak değiştirmek gerekir.

Saygılar....

Bemim gönlüm dx motordan yana veya fırçasız tip :) sn. @alpernbugra dediklerin doğru.

sanırım, fırçasız spindle sürücüsünü, tek kasnak ile direk sisteme akupe edeceğim. bu sayede hız ayarlarını, PWM üzerinden yapabilirim. ayrıca sessiz, ve güçlü birşey elde ederim. buarada, milin üst kısmındaki yıldızlı yatağı nasıl işleteyim.. tel erezyonla dişi erkek yapıp kaynatmak mı? yatay frezede diş açmak mı uygun? dişisi için ne yapılabilir? önerileriniz, ustayı yönlendirmem de yardımcı olacak.

upload_2016-6-29_9-33-30.png

Hub motor aldım bisikletime bu motor kitini 2.el olarak aldım lakin takamadım bisikletime o nedenle satışa koydum:)İşine yarayan olursa link aşağıda;

https://www.sahibinden.com/ilan/vas...let-elektrikli-bisiklet-kiti-313889909/detay/
turgay abi talip olabilirim :D biraz sıkışığım şuara ama olsun. motor işime yarayacak bu projede.. hem size ucuda getirmiş olurum.

sanırım, fırçasız spindle sürücüsünü, tek kasnak ile direk sisteme akupe edeceğim. bu sayede hız ayarlarını, PWM üzerinden yapabilirim. ayrıca sessiz, ve güçlü birşey elde ederim. buarada, milin üst kısmındaki yıldızlı yatağı nasıl işleteyim.. tel erezyonla dişi erkek yapıp kaynatmak mı? yatay frezede diş açmak mı uygun? dişisi için ne yapılabilir? önerileriniz, ustayı yönlendirmem de yardımcı olacak.

Ekli dosyayı görüntüle 33111
Bir süre önce freze yapmak için bu konuyu epey araştırmıştım. Bunlar genelde çekme parçalar oluyor çünkü işlenmesi çok zor. Ancak sinker EDM ile açılabilir ama maliyeti fazla. Bu yüzden çekilerek elde ediliyor.

Dişisi "splined hub", erkeği de "splined shaft" diye geçer.

Amerika'da hazır satan yerler bulmuştum ama ölçüleri sınırlı olduğu için istediğin gibi bulamayabilirsin.
Şuraya bir göz gezdir: https://shop.sdp-si.com/catalog?cid=p337

Çok teşekkür ederim suat.. gerçekten çok iyi oldu bu bilgiler.

çok meşakatli duruyor.. yapabileceklerini zannetmiyorum. yani, çift taraflı kamalı bir sistem uygulasak, vargel'le diş açsak? nekadar verimli olur?

Olur tabi, neden olmasın.

CNC yaparsan bu sorunların hiç biri olmaz biliyorsun ama anladığım kadarıyla sen manuel kullanmak istiyorsun. OK. O zaman söyleyecek bir şey yok. Benim freze projesini bırakmamdaki en büyük neden bu splined shaft/hub problemiydi. CNC yapmak da istemiyordum.

Tezgah üstü bir makine istiyorsun değil mi? İkinci el Optimum BF20 veya BF30'lara bakabilirsin.

evet manuel olarak kullanmayı düşünüyorum. birde tamamen el yapımı olmasını düşünüyorum...
biraz sanat biraz da ileriye yönelik yatırım. buarada, optimumların kalitesi konusunda çok iyi şeylerde duyuyorum, çok kötü şeylerde.. bende şuan hali hazırda b17 pro sütunlu matkap var. hatta nişanlı olmamızın yıl dönümüne istinaden, şöyle bir süpriz yapmıştım.. whatsapp'dan attığım fotoğrafa ek olarak, ''karıcım, nişanlanmamızın 1. senesinde sana sütunlu matkap aldım'' diye.. 3 gün konuşmadı :D neyse konumuza gelecek olursak, güzel matkap fakat, ekseninde elle ileri geri yapınca oynama yapıyor. yataklamalar çok iyi değil. rulmanlarında bir sıkıntı yok ama, hareketli sütunu en alttayken yatağında oynama var. buda beni rahatsız ediyor. siz memnun musunuz tornasından? yada frezesini almak istiyor musunuz?
IMG_4534.JPG

Frezeleri iyi deniyor. Tornasindan memnunum.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

Forum istatistikleri

Konular
129,837
Kullanıcılar
452,672
Son üye
semik60

Yeni konular

Geri