Üzerimden 2000 A geçti

Arkadaşlar bu konunun teoriği ya da pratiği diye birşey yok. Yazdıklarımın her kelimesinin bire bir doğru olduğuna eminim Bu konuyu daha fazla uzatmayalım.
Bu forumdaki herkes çok değerli. Kimsenin çarpılmaması dileğiyle.
 
Arkadaşlar bende birşey ekleyeyim. Ben 10000 V 25mA (Neon trafosu) çarpıldım 10000 V da yaklaşık 5 dakika süren bir uyuşukluk (sağ kolda) hissettim. Volverine arkadaşımızın dediği gibi gerilimin değil vücutdan geçen akımın ölümcül olduğunu düşünüyorum.
 
if gerilim / (vucudun o anki direnci) >= 30mA then
ÇARPILDA GÖR
endif

kimsenin çarpılmaması dileklerimle!
 
Fluke arkadaşıma katılıyorum

yüksek gerilim az akım, düşük gerilim çok akım çarpmaz.
 
düşük volt yüksek akım,düşük akım yüksek volt çarpmaz.denendi test edildi.dokundum çarpmadı desem
 
yüksek gerilime çarpılan insanların, bazen sadece yanıklar ile olayı atlatmasının bir sebebi yüksek gerilimin fiziksel bir kuvvet uygulayıp kişiyi fırlatması ve akım kaynağından uzaklaştırmasıdır.
korunma amaçlı şok cihazlarında yüksek gerilim üretilir, fakat direnç ile akım sınırlandığı için
şok dışında bir durum oluşmaz.
bir diğer konuda, insanın "deri geçiş direnci" gerilim ile orantılı olarak düşer.gerilimin belli bir değerinden sonra bu değer sıfıra yaklaşır ve geriye sadece iç organlarımızın oluşturduğu direnç kalır.
kalbimizin akımlara gösterdiği tepkide farklı oluyor.bizi öldürebilecek akımlardan çok daha fazla
akımlar kalp üzerinden belli bir süre (saniyeler süresince) geçtikten sonra kesilirse kalbin tekrar çalışma
ihtimali varmış.düşük akımlarda tekrar çalışma ihtimali daha düşükmüş.
bu arada konu ile ilgili bir yazı buldum.
http://www.bsm.gov.tr/acilsaglik/elektrik1.asp?sira=3
 
arkadaş televizyon tüpünde 15000 volt oldugunu söyledi naısl olur bu açıklayabilirmisiniz
 
Bu konu başlığını okuyunca insan gülüp geçiyor ilk defa okuyorum soruyu soran arkadaşın samimiyeti belli dilim döndüğünce cevap vermeye çalışacağım (umarım teşbihte hata olmaz)
Bir su tankı düşünün tankın (suyun) yüksekliği voltaj olsun, akan su debisi akım olsun, tankın içindeki su miktarı kapasitesi olsun.
Tank (su) yerden 5 cm yüksekte (5 volt) içinde tonlarca su var siz kapağı açtınız saniyede 2000 litre su akmaya başladı (2000 Amper) ve bu suyun önünde durdunuz bu su size zarar verimi?

Tankı 30 cm yükseğe kaldırdınız, 220 cm yükseğe kaldırdınız, 380 cm yükseğe kaldırdınız, 15000 cm yükseğe kaldırdınız .... Tankın içindeki suyuda 1 damladan yüzlerce tona kadar düşünün (hatta sonsuz)..... Su miktarı ve yükseklik ne olursa olsun sadece 1 damla su akıtabilecek bir kapaktan açıldığı zaman suyun tamamını boşaltabilecek bir kapağa kadar her türlü kapağı bu sisteme uygulayın. Şimdi bu 3 varyasyonun hangi durumlarda size zarar vebileceğini düşünün.
Örneğin tank 34500 cm de kapak çok büyük fakat içinde 1-2 damla su var kapağı açtık sadece 1-2 damla su 345 metreden üzerimize düştü ne yapar (çakmak manyetosu)
Tank yine 345 metrede içinde 1-2 kg su var kapak açıldığında saniyede sadece 5 damla su akabiliyor zararı ne kadar zamanda ne olur (televizyon trofosu)
Tank yine 345 metrede içinde sonsuz su var kapak açıldığında saniyede 10 kg (hata 10 ton) su tepemize düşüyor zararı ne olur ( OG enerjisi)


Tabiki bu iş bu kadar basit değil fakat üzerimden 2000A geçti gibi konular için aklıma gelen en pratik çözüm bu su tankı örneği en azından elektrik mantığının gözümüzde canlanması ve akılda kalması için saygılar...
 
Sayın EDREMİT Arkadaşım bu senin yazdığın örnek üzerine artık hiçbir şeyin söylenmemesi lazım sana +++ açıklamaların için sağol
 
arkadaşlar ben bir bobinajcıyım ede burdaki konuya bende bir cevap ver mek istedim punta kaynak makinaları 2000 A değil 50A ile 250A arasında çalışır gerilimi ise25V ile 52V arasında değişir birde insanı çarpan gerilim ile akım birliktedir ben size bir trafo yapayım 2000V çıkarır ama en fazla çıkaracağı akım 30mA dir bu trafo insanı hafiten gıdıklar akım çarpıyor diyenlere ise başka bir trafo yaparım 2000A çıkarır ama en fazla çıkarcağı gerilim 30mV tur bu trafo ise çarptığını bile hiset mezsin bu iki trafoda gerilim ile akım çarpınca 60W yapar
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…