aydınlanma linyesi ve aydınlanma sortisi nedir?
Anladım ustam sağolasın. şimdi her odanın aydınlanma kablosunu ayrı ayrı sıgorta kutusundan 1,5 Nya ile çeksem NAsıl olur ? her kablo sadece 1 lamba yakacak
Ne güzel konustun ustam ağzına sağlık. zaten sormadan araştırmadan uygulama yapmıyorum . Elimde kırmızı 2,5 nya ,kahverengi 2,5 nya, siyah 2,5 nya,siyah 1,5 nya, mavi 2,5 nya sarıyeşil2,5 nya war. bu nyaları nerlerde kullanayım tesisatımız 3 fazlı we her fazın rengini ayrı yapmak istıyorum .Elektrik iç tesisler yönetmeliğini mutlaka okuyun sn teknik elemanlar. Sağdan soldan duyduklarınıza itimat edip iş yapmayın. Allahın ilk emri (ikra) yani oku'dur.Sıva altı normal tesisatta, Aydınlatma ve priz linyeleri 2,5mm2 NYA kablodur, priz sorti 2,5mm2NYA,aydınlatma sorti 1,5mm2 NYA'dır.
1 priz linyesine maksimum 7 priz sortisi, 1 aydınlatma linyesine maksimum 9 aydınlatma sortisi bağlanabilir.
Ne güzel konustun ustam ağzına sağlık. zaten sormadan araştırmadan uygulama yapmıyorum . Elimde kırmızı 2,5 nya ,kahverengi 2,5 nya, siyah 2,5 nya,siyah 1,5 nya, mavi 2,5 nya sarıyeşil2,5 nya war. bu nyaları nerlerde kullanayım tesisatımız 3 fazlı we her fazın rengini ayrı yapmak istıyorum .
3 fazı eşit şekilde dağıtmak nasıl oluyor?öle yaparsak özel priz nasıl olcakmutfağa üç fazınıda götür bütün prizleri onlardan eşit şekilde dağıt .nötr mavi, toprağıda sarı yeşil kullan fazlarıda diğer renklerde kullanabilirsin hangi faza hangi renk kabloyu kullandıysan tüm tesisatta aynı renkleri kullan
3 fazı eşit şekilde dağıtmak nasıl oluyor?öle yaparsak özel priz nasıl olcak