hamdisuat
Üye
benim son çalıştığım yerde böyle bir kazada "bitkisel hayat"la sonuçlanan bir olay olmuştu. Sizi yanlış yönlendirmek istemem ama benim yorumum şu;
1-işverenin iş güvenliği ile ilgili yazılı yorumu nedir, bu konularda eğitim verildi mi?
2-Siz uyardınız mı, kazadan önce sizin denetiminiz oldu mu? Nelere uyuldu, nelere uyulmadı?
3-iş kazasına uğrayan kişinin hataları nedir, iş güvenliğine uydu mu, kusurları var mı?
4-anlaşılacağı gibi 3 taraf var; işveren, denetleyen amir ve kaza geçiren kişi.
5-olaya müdahil olacak avukatların mahareti.
6-Hakimin bakış açısı ve değerlendirmeleri.
Sonuç olarak buradan her taraf için kusurlar bulunarak, taraflara ayrı, ayrı ceza taksimi söz konusu olabilir. Buna göre taraflar bir savunma hazırlarlar. Umarım işinize yarar.
1-işverenin iş güvenliği ile ilgili yazılı yorumu nedir, bu konularda eğitim verildi mi?
2-Siz uyardınız mı, kazadan önce sizin denetiminiz oldu mu? Nelere uyuldu, nelere uyulmadı?
3-iş kazasına uğrayan kişinin hataları nedir, iş güvenliğine uydu mu, kusurları var mı?
4-anlaşılacağı gibi 3 taraf var; işveren, denetleyen amir ve kaza geçiren kişi.
5-olaya müdahil olacak avukatların mahareti.
6-Hakimin bakış açısı ve değerlendirmeleri.
Sonuç olarak buradan her taraf için kusurlar bulunarak, taraflara ayrı, ayrı ceza taksimi söz konusu olabilir. Buna göre taraflar bir savunma hazırlarlar. Umarım işinize yarar.