Yelek87 kardeşim 15 yıllık
Elektrik teksinyeniyim ve bu hayatımda kaç tane mühendis gördüm!Ama gördüklerim benim kadar işi bilmiyordu!Pense tutmasını bilmeyen elektrik mühendisleri var bu ülkede!Ondan sonra ben mühendisim diye karşımıza çıkıyor!
Yazını sonun kadar okudum!Mühendisliği okumak tıptan veya hukuktan zormuş!Bunu belki bir tıp teknisyeni inanır ama ben bu mesleğin içindeyim işi bilmeyen mühendisler yüzünden kaç tane iş değiştirdim ben unuttum!Her gün mühendisle kavga etmekten yapılmayacak işi yap diyen mühendislerden bıkıp ta kaç sefer mühendise:Ben yapamıyorum arkadaş mümkünse al eline penseyi tornavidayı sen yap dediğim oldu ben unuttum!
Ben yıldız teknik mezunu mühendislede çalıştım odtü mezunu mühendislede ama şunu gördüm!Pense tutmasını bilmeyen elektrik mühendisi bu kadar olur!Masa başında proje çizerek plan yaparak mühendislik olmaz!Dün bir italyan geldi işyerime robot satışı yapıyor adam ve 2 mühendislik okudum diyor tam 5 dil biliyorum diyor türkiyeye geleli 5 ay oldu diyor ve ben o adamla türkçe konuştum!5 ay da adam türkiye de makine satacağım diye 5 ay da Türkçe öğrenmiş biz 4 yıl mühendislik okuyana pense tutmasını kablonun nasıl çekildiğini bir kablo çekmek için kaç eleman gerektiğini öğretemiyoruz!Sonra ben mühendisim ben hesabı yaptım bu kablo iki kişiyle çekilir bu kablo bu amperi kaldırır!Ben de diyorum iki kişiyle çekilir mi ben yapamam sen git yap yapabiliyorsan!O amperi kaldırırsa bu kablo neden ataş gibi aluyor peki git sen bak diyorum!Sonra olan bana oluyor alın işinizi başınıza çalın diye tazminatı ihbarı bırakıp kendime ya başka iş bakıyorum yada kendi işimi kurmanın hesabını yapıyorum!
Benim gibi kaç tane teknisyen var bu ülkede kaç tanesi ihbarını tazminatını bırakıp işi bırakmış bir soralım bu forum da!Mühendise bir insan pense tutmayı bilecek bir teknisyen ne zorluk çekiyor bilecek!Ben mühendisim masa başında otururum teknisyene iş veririm o da yapar olmayacak!
Saygı değer hocam, tam toplumun mühendise bakış açısı güzel özetlemişsin. Mühendis pense tutmasını vs. bağlamasını bilmesi gerekiyor mu? Bunları bilse teknisyene ne gerek var o zaman. Türkiye üreten bir ülke değil. Montaj sanayisini bize üretim diye yutturmuşlar. Montaj sanayisinde mühendise pek ihtiyaç yok. Çalıştığım ve gördüğüm bir çok yerde mühendise ihtiyaç yok. Gerçekçi olalım, özünde çok ihtiyaç var ama şu anki yapılan işlerde gerek yok.
Yılların meşhur kalp cerrahı iğne yapmayı bilmediğini söyledi, şimdi bu doktor kötü mü oluyor, işini bilmiyor mu olacak. Yine tıptan gideyim örnek vereyim, hangi doktor hastanedeki ademelerin çalışma saatlerini işe giriş çıkışların puantajını tutar. 20 yıllık eczacılık yapanda doktorluk yapamaz.
Üniversite tercihi yapılırken kazanmak ve okunması ile ilgili yaptığım analizdi, dikkatli okunursa tıptan daha zor demedim, eski yıllarda tıbbın üniversite puanı mühendisliklerden düşük olduğunu söyledim. Hukuk konusuna gelince herhalde elektrik-
Elektronik mühendisliği okumak hukuktan zor eh yuh hani. Hangi kafası matematiğe, fiziğe basan adam hukuka gitti. Ezbere dayanan sistem.
Ben pense, tornavida tutmak yada duvar kırmak (başka biri bunuda demişti) gibi işler için üniversite sınavında kasmadım hocam. 1 sene boyunca ingilizce hazırlık bunun için almadım. 4 sene boyunca 3 katlı integral, döner alan hacimleri,manyetik alan teorisi, sayısal işaretleme, karmaşık düzen matriksleri, sonu gelmeyen diferansiyel denklemleri bunun için öğrenmedim.
Fakir bir aileden geldim yazları, çatılar üzerinde anten taktım. Her türlü aleti de iyi kullanırım ama mühendisin asıl işi bu değil, bunu anlayın artık. Bu mantıkla bayan mühendiste olamaz, yalan mı?
İşin özü dört işlemi dahi yapamayan teknisyen gördüm, hakediş ataşmanına kablo kesitini yanlış koyan teknisyen gördüm. Zayıf akım kablosunun ne olduğunu bilmeyen teknisyen de gördüm. Bunlara sorsam mühendisler bişey bilmiyor diyecek adamlardı. Mühendislerden ne bekliyorlardı acaba?
Hukukun ve diğer alanların mühendislikten çok zor olduğunu da anca elektrik teknisyeni düşünür.