İşletme mesai saatleri dışından endüktif ve kapasitif cezaya giriyor

ræven

Üye
Merhaba,
İşletmemiz mesai saatleri içerisindeyken endüktif %6 kapasitif %6 bandında seyrediyor, fakat fabrika çalışmıyorken yani saat 18:00-08:00 arasında endüktif %2000 lere kapasitif %1000 lere kadar çıkıyor.
Röle de sorun vardır diye röleyi değiştirdim Grup Arge smart12s marka röle taktım ama sorun devam ediyor.
Sizce bunun sebebi ne olabilir?
Dengesiz yüklenme diye düşündüm ama o zaman mesai saatleri içerisinde değerlerin yükselmesi gerekmez miydi ?
Değerli tecrübelerinizle ve fikirlerinizle beni aydınlatabilirseniz çok sevinirim.
İyi çalışmalar herkese..

Ekli dosyalar

• resim_2025-01-07_091308111.png
    resim_2025-01-07_091308111.png
    8 KB · Görüntüleme: 13
160 kVA özel trafomuz var.
sabit kondansatörü devreden çıkardım sorun yine devam ediyor.
Tesisite UPS bulunmuyor.
tesiste testereler, fırın ve kompresörler var.
Kereste palet üretimi yapılıyor.
Ama bu aletler çalışırken yani elektrik tüketimi varken kompanzasyon düzgün çalışıyor ve sıkıntı olmuyor.
Gece elektrik tüketimi yokken endüktif ve kapasitif değerler fırlıyor.
Yukarıdaki eklediğim fotoğraftada gördüğünüz üzere 6 ocak mesai bitiminden-6 ocak gecesine kadar olan değerlerde aktif fark 0,04 iken endüktif bunun %1800 ü kadar, kapasitif %900 ü kadar artmış.

OG kontrollu SVC yapmanızda yarar var.Trafo korumanız,sekonder korumalı ise,akım referansını,röleyi besleyen akım trafo devresine n<5
5/5 akım trafosu bağlayarak ! uygulama yapabilirsiniz.Bulursanız,Cl.0,2 tercih.

Ekli dosyalar

• FRER.jpg
    FRER.jpg
    314.9 KB · Görüntüleme: 8
Son düzenleme:
Kaçak akım rölesinin pardon kompanzasyon rölesinin kullandığı akım trafosu düşük yüklerde ( işletmenin çalışmasının yavaşladığı-durduğu saatlerde ) doğru değerler göstermiyor olabilir . Forumda daha öncede çok konuşuldu . Akım trafoları nominal akım değerinin %10 altındaki değerlerde sağlıklı ölçümler yapamıyor . Akım trafosu saçmalıyor , röle saçmalıyor ona uyup . Herkes deli modunda . Çözümü zaten arkadaşlar söylemiş .

Son düzenleme:
OG kontrollu SVC yapmanızda yarar var.Trafo korumanız,sekonder korumalı ise,akım referansını,röleyi besleyen akım trafo devresine n<5
5/5 akım trafosu bağlayarak ! uygulama yapabilirsiniz.
direk tipi trafolarda OG referanslı kompanzasyon yapılabiliyor mu?

Akım trafo değerleri büyük olabilir. Sayac veya Reaktıf röle akım gerilim griş yön ve sıralamaları ters olabilir.

Forum istatistikleri

Konular
130,269
Kullanıcılar
453,517
Son üye
yusuf ustaaaaa

Yeni konular

Geri