bu arada konuyu baştan aşağıya tekrar okudum ve edindiğim bilgileri anlatabildiğim kadar anlatayım.
1- modifiye sinüs inverterler basit cihazların kullanımı içindir. (yüksek teknoloji tv, buzdolabı gibi cihazlara zarar verir.)
2- iki inverteri paralel bağlanabilir ama dediğim gibi senkranizosyon modu varsa.
3- 2 ayrı inverteri kasalarını açıp çıkışlarını birleştiririm hatalıdır, sürücü katı çıkış frekansı çakışır, tek sürücü katıyla(kartıyla) çalışmalıdır zaten öyle çalışıyor.
4- bazı makineleri açan arkadaşlar üst üste aynı kartın paralellenip 2 katı güç alındığını gördüğünü söyleyebilirler, ama sürücü katı tamamen farklıdır, her katta sürücü yoktur.
5- redresörlerde çok gördüm aynı 2 veya daha fazla anakarttan tek çıkış alınmakta fakat yine söylüyorum o katların ortak çıkışını sağlayan ayrı bir sürücü kartı vardır. bu katları sök tek başınada çalışır ama sistemde çaalışmaz, katın biri arıza yapsa bile düşük verimde hizmet etmeye devam eder.
6- bu cihazlarda girişi dengelemek, transistörleri sürmek, trafoları sürmek, çıkışı dengelemek sanıldığı kadar kolay değildir.
7- ister normal ister smps trafo trafo ile sürülsün, sürücü kartı dediğimiz voltaaj ve frekansı ayarlayan kart çok basit değil oldukça karışık bir sistemdir, genelliklede tamiri mümkün olmuyor.
8- mastervolt-victron gibi dünya markaları bu işleri en iyi yapanlar, arıza ve performans düşüşlerinde sadece yorulan bileşinlerdeki arızaları giderebiliyoruz, sürücü katı arızalarını bu güne kadar tamir edebileni görmedim. (kazara yanık direnç,diyot hatası hariç)
9-neden marin (denizcilik) sektöründen örnek verdiğimizde, konunun gerçek yüzünü görürüz. deniz ortasında kimse arıza istemez, bu iş ulaşılmaz dağ başında da aynıdır. uzun yılların verdiği deneyimler ve hatırısayılır arge çalışmaları sonucunda bu cihazlar üretiliyor ve hakkıyla pahalı oluyorlar.
10- böyle benim gibi LBA sı bol bir adam "olmaz" dediği zaman nedenini sormak hepimizin hakkı. daha önce de dediğim gibi benim bilgim okyanusta bir su damlası. burada aklının zekatını verse veya bu aklı alıp kullansalar Türkiye'nin değil dünyanın kaderini değiştirirler.
kafa ütülediğim için çenemin düştüğü için hepinizden özür dilerim.