Sağolun. Valla aslında basit bir şeyi bilmiyormuş. laser modulü x ve y ekseninde nerede duruyorsa makinayı kapatıp açtığınızda orayı 0 noktası olarak baz alıyormuş. bunu aslında izlediğim videolarda birkaç kez görmeme rağmen, bu koordinat sistemi olayında dikkate almam gereken en önemli nokta olduğu kavrayamamışım. bunu bilmeyince lightburn e baktığımda hep x ve y -rakamlı koordinatlarda görünüyordu ve ben bunu nasıl aşacağımı bilmediğim için sürekli kullanıcı koordinat sistemi vs bunları kurcalayıp durdum. tabi fiziki limit switchlerede kafayı iyice takmıştım. burada da bu limit sw lerin benim istediğim gibi davranması için fabrikasyon olarak makine ve yazılımının önceden ayarlı olması gerektiğini öğrendim. yani Atomstack A5 vs gibi hazır sistemlerden bahsediyorum. orada sanırım yazılıma özel olarak müdehale edilerek, kafa limit switchlere dokunduğunda alarm vermek yerinde makine 0 noktasında olduğunu anlayıp hazırda bekliyor. benim gibi sonradan limit switch takanlar sanırım sadece kafanın eksenlere bindirmesinin önüne geçiyor. bende artık limit switchlere 1-2mm mesafeye lazer kafasını getirip, makinayı restart ediyorum. bu sekilde açıldığında 0 noktasında olduğunu anlıyor. koordinat sistemi olarak da mutlak koordinatı seçtiğimde istediğim gibi işlem yapabiliyorum. işlem sonrasında kafa yine 0 noktasına geri dönüp oraya kendini park ediyor. Durum böyle bakalım böyle stabil giderse ne ala.