Oronra
Üye
Acikcasi bende kaynaklari mekanik olarak ayirmak isterim, aksi durum beni biraz tedirgin ediyor cunku.Bir diyotla iki Elektrik hattını izole edebilirsiniz tabi paralel bağlı kaynaklarda voltaj hangisinde yüksekse ondan alır bu basit bir çözüm ama ben kaynakları birbirinden mekanik olarak ayırma taraftarıyım sonuçta iç aydınlatmanın devresini bilmiyoruz. Pin olayına gelirsek pin arası 2.54mm dir aynı ölçüde vidalı terminal satılır çok ucuza eğer lehim yapma şansınız varsa değiştirebilirsiniz. Yakınlarda telefoncu varsa sanırım para almadan yaparlar bu işi.
Bu arada vidali terminal temin edebilirim, lehim yapar pinleri cikartir terminalide eklerim hic sorun degil.
Tek problem senin cizdigin devreyi anlayamadim role bacaklarina baglanti benim icin net degil, comezligime ver lutfen.
Bu arada verdigin role kartinda 3 giris 3 cikis var sanirim, normalde 5 bacakli baglantiyi ona nasil adapte ederim oda ayri soru
Bu arada aksesuar soketimide fotograf olarak ekliyorum. Burdaki (-) kutupa nasil diyot ekleyecegimide sematik olarak canlandiramdim.Bir diyotla iki elektrik hattını izole edebilirsiniz tabi paralel bağlı kaynaklarda voltaj hangisinde yüksekse ondan alır bu basit bir çözüm ama ben kaynakları birbirinden mekanik olarak ayırma taraftarıyım sonuçta iç aydınlatmanın devresini bilmiyoruz. Pin olayına gelirsek pin arası 2.54mm dir aynı ölçüde vidalı terminal satılır çok ucuza eğer lehim yapma şansınız varsa değiştirebilirsiniz. Yakınlarda telefoncu varsa sanırım para almadan yaparlar bu işi.
Ekli dosyalar
Son düzenleme: