muhittin_kaplan
Üye
Uzun süreden beri TESLA MOTORS CO. yı takip eden biri olarak söylüyorum ki. Bu işe girişebilecek bir firma (FULL ELEKTRIKLI ARAÇ) bence Türkiyede bulunamaz.
Elektrikli araç olarak kastedilen hibrit (melez) bir araç mı onuda merak ettim açıkçası.
Otomobil piyasasının büyük oyuncularının bile hibrid araçları satmaya çalıştıkları fiyatlar ortada iken bu yönde bir yatırım yapmak , ekonomik açıdan kesinlikle cazip değil.
Kaldıki Devrim ETOX ve son olarak Sazan dan başka türk malı bir araç imal edilmedi ve seri üretimi yapılmadı.
Ülkemizin tarihsel gelişimie de dikkat ederseniz. Avrupada sağlanan sindirilmiş kültür değişimini yaşamamış olup "Eşşekten inip Uçağa" bidiğimiz ve aradaki geçiş süreçlerini kaçırdığımız için aynı mantıkla kendi yakıtlı aracımızı üretip pazarlamadan elektrikli araç piyasasına dalıyoruz.
"Temelde bilimsel ve teknik bir altyapı" sahibi olmadan ilerleme kaydedemeyeceğimizi hala anlayamadık sanırım..
Bir Türk olarak milliyetçi duygular haydi huuu oley nidalarıyla kendi arabamızı yapıp, ilk sıkıntısında sırtını dönen bir ülkenin evlatlarıyız.
Bünyemiz başarısızlıgı kaldıramıyor. Hemen en tepeden başlamaya çalışıyoruz.
Açıkçası bu projenin geleceğini kesinlikle parlak görmüyorum.
"Ya Yaparsak"