Neyse, asıl konu sistem hoparlörü ile nasıl müzik (notası) çalabileceğimdi. Bunun asıl nedeni 3 yıl öncesine dayanıyor. O zaman eski YouTube kanalımı açmıştım. Videolara komik olsun diye sansür koyuyordum. Bir keresinde videolarımdan birisinin ismi yanlış anlaşılmıştı ve videonun ismini Google'da aratınca bilgisayardan bip sesi gelmesi ile ilgili sonuçlar çıkıyordu. İlk başta ne olduğunu anlayamamıştım ama dikkatlice okuyunca ne olduğunu o zaman anlayabilmiştim. Bu sonuçlardan nasıl kurtulacağım diye kara kara düşünürken (ondan sonra videonun ismini değiştirdim) sistem hoparlörü ile çalınmış bir şarkıya rastladım. Şarkıyı beğendim ve yapmak istedim ama eski YouTube kanalımı açtığım bilgisayarda sistem hoparlörü yoktu. Elime başka bir bilgisayar geçtikten sonra aygıt yöneticisinde sistem hoparlörünü fark edince bu ihtiyaç ortaya çıktı.Silmesen de olur.
You tube da yalan bilgilere aldırış etmezler. Senin videoların yalan yanlış bile olsa telif haklarına aykırı değilse kalabilir. Ancak seni seyredenler seni ciddiye almazlar.
Ciddiye alınan videolar, teknik anlatımlı videolardır.
Ancak teknik anlatım bile olsa tescilli bir metni okuyup ta kendinin iddiaları gibi anlatamazsın.
Örneğin bir PDF dökümanında yazan teknik dökümanları kendinin fikirleri gibi sunamazsın. Ya kaynak belirtmelisin, ya da ilgili telif hakkı sahibinden izin almalısın.
Örnek benim bir video.
Bu videoada test için kısa bir müzik eseri yayınlanmıştır.
Bu müzik eseri doğrudan radyo yayınından alınmış olup içeriği (veya telif hakları) belirsizdir.
Dolayısı ile bir vatandaş çıkıp ta benim müzik eserimi orda yayınlamışsın haa diyemez.
Son düzenleme: