İndüksiyon Bobini 8-12 000 Volt Ayarlanabilir

cinergy

Üye
Değerli arkadaşlarım,

8..12 000 VOLT ÇIKIŞLI BİR İNDÜKSİYON BOBİNİ YAPMAK İSTİYORUM.BUNUN İÇİN NASIL BİR SİSTEM TASARLANILMALI VE ÇIKIŞ GÜÇ KONTROLÜ BELİRLİ DEĞERLER ARASINDA KALINMASI İLE NASIL UYGULAYABİLİRİZ.?

İMALAT VE MONTAJ DETAYLARI PİYASADA DA BİR EKSİKLİK

BOBİNİN BAŞLANGIÇTAN SONUNA DEĞERLER VE UYGULAMAYI YAZABİLİR MİYİZ.

Değerli arkadaşlarım,

8..12 000 VOLT ÇIKIŞLI BİR İNDÜKSİYON BOBİNİ YAPMAK İSTİYORUM.BUNUN İÇİN NASIL BİR SİSTEM TASARLANILMALI VE ÇIKIŞ GÜÇ KONTROLÜ BELİRLİ DEĞERLER ARASINDA KALINMASI İLE NASIL UYGULAYABİLİRİZ.?

İMALAT VE MONTAJ DETAYLARI PİYASADA DA BİR EKSİKLİK

BOBİNİN BAŞLANGIÇTAN SONUNA DEĞERLER VE UYGULAMAYI YAZABİLİR MİYİZ.
8 volt verip 12000 volt elde etmek mi istiyorsunuz?
AC frekansı güç filan bunlarda lazım.
8volt-12000volt aralığında ise zor. Kademeli olabilir.

Son düzenleme:
Affedersiniz. Çıkış değerim 8000volt. ve/veya 12000volt
8 volt verip 12000 volt elde etmek mi istiyorsunuz?
AC frekansı güç filan bunlarda lazım.
8volt-12000volt aralığında ise zor. Kademeli olabilir.
Affedersiniz. Çıkış voltajlarım 8000 volt ve/veya 12000volt olacak

Cikis voltaji bilgisi yeterli degil cikis akimini ya da gucu de bilmek gerekir. Ayrica cikisin DC mi AC mi olacagi da belirtilmeli.

oyun amacli kivilcim vs olusturacaksaniz internetteki semalari aynen kullanip sadece sekonder sarim sayisi ile oynamaniz yeterli.

Ancak yuksek voltaj transformatoru sarmak titiz calismayi ve izolasyon kaidelerine uymayi gerektirir aksi halde sekonder voltaj trafo icinden atlar.

Tum sarimlar ust uste degil yan yana blok blok sarilmali ve parafin yada recine ile korunmali.

Akım önemli, bunu söyleyebilirseniz bir kaç çözüm mümkün.

Ayrıca genelde DC Vultaj kullanılır, ne yapmak istediğnizi söylerseniz daha kolay ilerlenir.

Mesela DC Voltaj Katlayıcı devreler var

R.jpeg

Direkt şebekeye bağlanabilir veya bir transformatörle önce 1000 Volta çıkarılır sonra katlanır 2, 4, 8, 16 ... kat gibi.

Akımı da sınırlayabilirsiniz

Yalnız tehlikeli olduğunu söylemeye gerek yok sanırım.

Son düzenleme:
Çebri Hava akışlıElektrostatik bir filtre için yeni bir tasarımdeniyorum ve plakalarınenerji yüklenmesinde kullanacağım.

Forum istatistikleri

Konular
130,320
Kullanıcılar
453,596
Son üye
Selçuk KUŞÇU

Yeni konular

Geri