İnfrared Isıtıcılar Nasıl Çalışır?

Katılım
23 Nis 2010
Mesajlar
405
Puanları
1
arkadaşlar infrared ısıtııclar havayı ısıtmadan direkt objeleri ısıtıyor. Çalışması güneşle aynı peki bunu nasıl yapıyor bunun özelliği camında mı , telinde mi ,içine basılan bir gaz felan var mı? bilgisi olan var mı acaba
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Isının ışıkla taşınma şekli olup, güneş ışıklarının bir kısmına verilen addır. Infrared ışıklarının diğer ışıklardan (sarı, mavi, yeşil ışık vb.) farkı ise ısıyı diğerlerinden daha fazla taşıyabilmesidir. Ayrıca uzay boşluğunu geçerek dünya-mıza kadar gelen ve dünyayı ısıtan güneş ışıkları da İnfrared ışıklardır. Infrared ışıkları güneş ışınların ın 0,76-300 mikrometre dalga boyu aralığındaki ışıklardır. Turuncu renginde olup, güneşin doğuşu ve batışı sırasında net olarak görülebilen ışıklardır.
Infraredin en büyük özelliği havayı ısıtmadan yani havayı aracı olarak kullanmadan direkt olarak objeleri ısıtmasıdır. Güneş de ısısını dünyaya kadar ışığı ile taşımakta, kışın karlı havada bile güneş varken ortam ısısı artmaktadır. Günümüzde ınfrared ışıkları haberleşme alanından tıbba ısıtma sistemlerine kadar geniş bir kullanım alanına sahiptir. Infraredin tedavi amaçlı kullanımı M.Ö. 300'lü yıllara dayanmaktadır. O zamanlarda Tibet Dağlarında yaşayan Finliler ınfrared ışıklarını tedavi amaçlı kullanmışlardır. Ayrıca yogacılar da göz tedavisi için ınfrared önermişlerdir.Infraredin bilimsel olarak keşfi ise 18. Yüzyıla dayanmaktadır. (1800 yılında) Sir Frederic William Hearschel, renk tayflarının ne kadar ısı taşıdığını görmek amacıyla deneyler yapmıştır.
 
ısıyı ışık ile iletme teknolojisi yani havayı aracı olarak kullanmadan direkt objeyi ısıtıyor. ancak sağlık açısından henüz tam olarak net birşey söylenmiş değil göz gibi hassas organlara zarar verme ihtimali hatta katarakt yapma ihtimali olduğuna dair bir makale okumuştum.
 
Isı 3 şekilde transfer edilir.
1)İletim
2)Taşınım
3)Işınım
İnfrared ısıtıcılarda ısı transferi en fazla ışınımla transfer edilir.En basit anlatımla sebebi budur.
 
arkadaşlar teşekkürler ama bunları bende okudum benim sorum bu işi yapan sadece telmi dir(rezistans) yoksa bi şekilde özelleştiriliyormu camda ve içinde bir özellik varmı....
 
infrared ısıtıcı dediğiniz ufo tarzı ısıtıcılarmı öyle ise bunlarda cam tüpün içinde gaz yok kullanılan telin özelliği normal elektrikli ısıtıcılarda krom nikel tel kullanılıyo bunlarda ise kantal rezistans diye biliyorum telin yapılış maddesine göre verimliliği ve özelliği değişiyo
 
Isı, sürekli yüksek sıcaklıktaki bir sistemden, daha düşük sıcaklıktaki bir sisteme doğru hareket etmek istemesinden dolayı hareket halindeki enerji olarak tanımlanabilir.

Genelde ısı ve sıcaklık anlam olarak aynı olduğu düşünülerek yanlış kullanılmaktadır. Isı bir enerjidir ve birimi kalori (cal)‘dir. Sıcaklık ise bir maddenin belli bir ölçüye göre soğukluğunu, ılıklığını veya sıcaklığını gösteren niceliktir, birimi ise santigrad (C), fahrenhayt (F) veya kelvin (K)'dir.

Isı dört şekilde açığa çıkar;Kimyasal reaksiyon ile ( Yanma gibi )
Nükleer reaksiyon ile ( Güneşteki reaksiyonlar gibi )
Elektromanyetik ışınım ile ( Elektrikli infrared ısıtıcılar gibi )

  • Mekanik olarak ( Sürtünme gibi )
Yukarıda saydığımız yöntemler ile açığa çıkan enerji üç şekilde transfer olur;
Temas ile ısı iletim yöntemi :Herhangi iki madde birbirine temas ettiğinde, ısının yüksek sıcaklıktaki maddeden daha düşük sıcaklıktaki maddeye doğru hareketinden doğan ısı iletim yöntemi olup bu yönteme örnek olarak elektrikli su ısıtıcılarını verebiliriz.
Taşınım ile ısı iletim yöntemi : Isı, belli bir kaynakta üretilir ve üretilen ısı direkt olarak gaz yada sıvı maddeler üzerinden iletilir. Lokal ısıtmada yada endüstriyel ısıtmada kullanılan çeşitli ısıtma sistemleri bu iletim yöntemi ile çalışmaktadır.


Işınım ile ısı iletim yöntemi :Isı, bir ışık kaynağından çıkan fotonlar sayesinde taşınır ve herhangi bir maddeyle temas etmesi sonucu ısı iletilmi gerçekleşmiş olur. Isıyı verimli ve homojen şekilde kullanmak için en uygun yöntemdir. Güneşin bizi ısıtması ve UFO ışıkla ısıtma sistemini örnek olarak verebiliriz.

sevgili dostum aşağı yukarı bir fikir edinebilirsin b elki..
sevgiler saygılar hakan
Google Google Translate
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
aslında kullanılmasını pek tavsiye etmem
 
infrared ısıtıcıların diğerlerinden bir farkı yok,rezistans dışında bir tüp var ve rezistansın kısa devre edilmesi elektrik enerjisinin çift yönlü ve sürekli hareketiyle ısıya dönüşmekte ayrıca havayı yada objeleri ayırmaz öyle bişey yok,önüne ne koyarsan koy ısıtır havayı önünde sabit tutabilirsen onu da ısıttığını göreceksin... direk nesneleri ısıtan teknoloji mikrodalgalarda kullanılmaktadır...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,950
Mesajlar
921,970
Kullanıcılar
451,138
Son üye
ilkerx

Yeni konular

Geri
Üst