Arçelik 8103 YCM kapanıp açılma sorunu.

erkaneser

Üye
Merhaba, Arçelik 8103 YCM çamaşır makinesi, sitenin jenaratöre çalışırken çalıştırılmıştı. Daha sonra elektirik geldi makine programına sorunsuz devam etti ve programını bitirdi normal bir şekilde. Fakat kendini kapatıp açmaya başladı. İki üç saniye aralıklarla kendini kapatıyor ve açıyordu. İnternette yaptığım aramada fişi ters takınca düzeldiğini söyleyen yazılar okudum ve fişi pirize ters taktım makine normale döndü ve tüm fonksiyonları normal çalışıyor. Elektronikçi bir arkadaş üstündeki bir entegreden kaynaklandığını söylediği için besleme ünite kartının entegresini değiştirdim sorun yine aynı şekilde devam ediyor. Evin priz elektriğini kontrol ettirdim faz ve topraklama normal durumda.

Bu konu ile ilgili görüşü olan veya daha önce tecrübe etmiş birisi varmıdır acaba?

Not: Dosya içersinde soruna ait video mevcuttur.

Ekli dosyalar

• 01.rar
    8.6 MB · Görüntüleme: 2
Videonuzu youtube yükleyin veya kartın ön ve arkalı resmini ekleyin yardımcı olayım.

Merhaba, Arçelik 8103 YCM çamaşır makinesi, sitenin jenaratöre çalışırken çalıştırılmıştı. Daha sonra elektirik geldi makine programına sorunsuz devam etti ve programını bitirdi normal bir şekilde. Fakat kendini kapatıp açmaya başladı. İki üç saniye aralıklarla kendini kapatıyor ve açıyordu. İnternette yaptığım aramada fişi ters takınca düzeldiğini söyleyen yazılar okudum ve fişi pirize ters taktım makine normale döndü ve tüm fonksiyonları normal çalışıyor. Elektronikçi bir arkadaş üstündeki bir entegreden kaynaklandığını söylediği için besleme ünite kartının entegresini değiştirdim sorun yine aynı şekilde devam ediyor. Evin priz elektriğini kontrol ettirdim faz ve topraklama normal durumda.

Bu konu ile ilgili görüşü olan veya daha önce tecrübe etmiş birisi varmıdır acaba?

Not: Dosya içersinde soruna ait video mevcuttur.
bana topraklaması zayıf gibi geldi sanki topraklamayı bir ölç bende aynı makine var sürekli Ekran açılıp kapanıyor paroğram almıyor başlamıyor onu ararken denk geldim selamlar

Topraklı fişi ters olarak takma durumunda bu sıkıntı düzeldiğine göre topraklama hattıyla ve çamaşır makinesi Elektronik kartına toprak hattının sıkıntılı girişiyle doğrudan ilgilidir. Makinenin topraklı fişinin takıldığı topraklı prizde faz-toprak, nötr- toprak arasını avometrede AC voltaj ölçümü kısmında ölçün. Faz-toprak 220 volt AC, nötr toprak 1-3 volt AC, faz-nötr arası 220 volt AC okunmalıdır. Faz-toprak arası 220'den çok daha düşük voltajlarla ölçülüyorsa yetkili bir elektrikçi çağırıp evin topraklama hattını ve topraklı prizlerdeki toprak hattını mutlaka kontrol ettirin. Kolay gelsin.

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
129,800
Kullanıcılar
452,601
Son üye
babaapo

Yeni konular

Geri