İnverter Sürücüler ekonomi sağlarmı?

muratmert4

Usta Üye
Katılım
26 Eyl 2007
Mesajlar
1,107
Puanları
156
Yaş
50
Konum
ANTALYA
Sn. Kontrolkalemciler S.A.
Kazan dairesinde çalışan pompalar, sirkilasyon pompaları ve hidraforlar var biz bunları ekonomi sağlamak için inverterle çalıştırmak istiyoruz. Ekonomi sağlaya bilirmiyiz sağlarsakta % nekadar sağlaya biliriz ? :confused:
İnverter sürücüleri kontrol etmek için Pic kontrol Kartı yaptım. Hem manuel hemde ısı ve basınca göre 0 - 10 V giriş ve çıkışı var. Ne tür sürücüler kullanmalıyım? Fikir ve bilgileriniz için şimdiden teşekkürler. Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Bu konu ile daha önce başlıklar açılmıştı. arama yaptırırsanız detaylı bilgilere ulaşırsınız. Sonuç olarak söylenecek olursa değişken devirde çalışırsa enerji tasarrufu sağlar. Bunun oranıda P1/P2=(n1/n2)^3. Devir sayısı yarıya düşerse gücünü 1/8 e düşer. Motorun sürekli nominal hızında çalışırsa boşuna para verip sürücü alır ve sürücünün kendi iç enerji kaybından dolayı zarar edersiniz. Sadece Soft starter olarak kullanılmış olur.
 
İnvertor kullanılacak sistemde cok fazla dur kalk varsa enerji tasarrufu sağlar. Eğer devamlı çalışıp 1 kaç defa açılıp kapanıyorsa beklentiniz gibi bir tasarruf olmaz.
 
sirkulasyon pompasında 50hz yerine 30 hz çalışmanız işletme şartlarınızı bozmuyorsa enerji avantajı sağlar size
hidrofor sisteminde ise on/off yerine basınç transmitteri ile istenilen su basıncına göre cihaz sistemde istenilen basıncı oluşturacak şekilde motoru kontrol edebilir.picle yapmayı düşündüğünüz kontrol aşağı yukarı tüm marka cihazlarda uygulama çözümleri için mevcut sadece transmitter ve inverter secerek çözüm sağlayabilirsiniz.
Siemens Micromaster440 tüm uygylamalar için programlanabiliyor
 

Forum istatistikleri

Konular
129,072
Mesajlar
923,011
Kullanıcılar
451,358
Son üye
excelse04

Yeni konular

Geri
Üst