İSİS ARES YARDIM

ROCK_STAR

Üye
Katılım
19 May 2009
Mesajlar
34
Puanları
1
arkadaşlar ben bir sayıcı devresi yapıyorum ama 7 segment ortak anot display i arese aktaramıyorum paket felan ekledim arese attım diger elemanlar gözüküyo ama display yok lütfen acilen bilen arkadaşlar açıklarsa sevinirim şimdiden teşekkürler..
 
Aresde displayin paketini oluşturacaksın.
Veya kullandığın sürüm kaç ?
 
sürüm 7.4 de areste oluşturduk diyelim onu nasıl birleştirecez isile felan
 
Ares aktaramıyorum dedin.Yani aresde eleman tanımlı değil.Onu oluşturup kütüphaneye kayıt ediceksin.Sonra yeniden isise gelip ares e geçiş yapıcaksın.Display devrende olucak.
 
dedihini aynen yaptım ama olmuyor nerde sorun var bilmiyorum lütfen yardım edermisin acilen (müsaitseniz tabi)
 
:) Nasıl yapman gerektiğini anlattım.Gerisi sana kalmış Biraz uğraşırsan yaparsın.
 
yaptım olmuyo paketi oluşturuyorum isiste de display e paket olarak ekliyorum ama areste gözükmüyor
 
Displayi uygun olarak yapıp seçip make device seçeneğini kullan.Kaydet.Kapat.Kapatırken sorduğu soruya evet de ve isisden yeniden aç:)
Daha başka nasıl anlatacağımı bilmiyorum:)
 
Display uçlarıyla aynı olan başka bir devre elemanını oraya koyarak baskı devreyi çıkarsan areste yüzlerce eleman paketi var heralde biri uyar:)
 
Arkadaşım, eğer isiste kullandığın komponentin areste kılıfı yoksa areste bu komponente ait kılıfını oluşturacaksın. Sonra isiste o komponentin üzerine sağ tıklayıp "packaging tool"u tıklayacaksın. Çıkan pencerenin sol üst tarafında "packagings" adlı yerden areste oluşturduğun kılıfı seçeceksin. Sağ tarafta kılıfın önizlemesi çıkmış olacak. Sonra sol taraftaki listedeki pin numaralarıyla sağ taraftaki önizleme penceresindeki kılıf bacaklarını eşleştirmen gerekiyor. Bunun tarifi biraz zor. O yüzden biraz deneme yap. Nasıl yapıldığını çözeceksindir. Tüm pinler eşleşince sağ alt tarafta bulunan "assign packages" butonuna bas. Artık isiste kullandığın komponentin aresteki kılıfını oluşturmuş oldun. Şimdi çizim alanında sağ üst taraftaki ares butonuna basıp işlemine devam edebilirsin. Kolay gelsin.
Takıldığın yer olursa sorabilirsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,882
Mesajlar
921,288
Kullanıcılar
451,018
Son üye
cihannover

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst