İyi bir elektronik müh olmak için neler yapmalıyım?

Akif95

Üye
Katılım
16 Ocak 2013
Mesajlar
3
Puanları
1
Abilerim merhaba. Foruma yeni kayıt oldum. Ankara'da Anadolu teknik lise öğrencisiyim, elektrik elektronik / haberleşme sistemleri / bölümü mezunu olacağım bu yıl. Liseye geldiğimde istemeyerek gelmiştim neticede anadolu liselerine gidecek puanım vardı ancak bir şekilde girdik de çıkıyoruz bile :) Şimdi şöyle ki ben ilk başlarda dersleri geçecek kadar çalışıyordum sadece, konular pek ilgimi çekmiyordu ancak bu son sene opamp, sensörler, dijital elektronik dersini alınca -matematikle de aram iyidir- çok sevdim. Sene başından beri araştırmalar yaptım ve Arduino yu keşfettim. Orda elektroniğin okulda görmediğimiz şeyler olduğunu anlayınca iyice meraklandım ve heyecanlandım. Şu anda lys sınavına hazırlanıyorum, elektronik mühendisliği hedefliyorum. Elektrik elektronik de değil elektrikten hiç hoşlanmıyorum hatta tam olarak Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü Elektronik Müh. hedeflediğimi de söyleyebilirim.

Malum çok gencim daha yeni yeni birşeyler öğrenmeye başlayacağım ancak siz değerli, abilerimin desteklerine ihtiyacım var. Elektronik malzemelerini ve temel formüllerini tanıyorum biliyorum ama iyi bir elektronik müh olmak için neler yapmalıyım, elektroniğe nerelerden başlamalıyım? (Bu arada ufak çaplı bir elektronik setim de var.)

Vakit ayırdığınız için çok teşekkür ederim. :)
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
İyi bir elektronik müh. için elektriği de sevebilmelisiniz, esaslarını, kanunlarını, prensiplerini tam olarak kavramadan elkektroniği de tam manasıyla anlamanız,çok sevebilmeniz zor olur,elektronik yalnızca hobi gözüyle bakılamayacak kadar çok ciddi bir bilim dalıdır,ama öncelikle elektrikteki esaslarında eksik bilginizin kalmaması da ilk başta gereklidir.Önce bu açıklarınızı tam olarak kapatın.

https://www.kontrolkalemi.com/forum...umanlar-tum-dosyalar-2-linkte.html#post213102

Yukarıdaki linkten 2 aşamada MEGEP dökümnanları indirilirse,elektriğe ilk başlangıç olacak(Açık devre,kapalı devre,eleman sembolleri,vb.) ve elektronik bilgilerinizi sistem bazında(Mikrodalga fırın,yazıcılar,mikrodenetleyiciler,modemler,ev otomasyonu,asenkron motorların yapısı,asansörler,elektrikli tüm ev cihazları,tv'ler,vb.) ilerletebilmek için çok uygun olan dökümanlardır.

En basitinden temel elektronik başlangıç | Elektronik Devreler Projeler 320 Volt

En basitinden temel elektronik başlangıç bölüm 2 | Elektronik Devreler Projeler 320 Volt

Yukarıdaki linklerden de teorik bilgileri hayata geçirme(Değer okuma,devre hesabı hesabı yapma,amatör olan devreler,küçük trafolar,vb.uygulamaları)açısından yararlı bilgiler vardır.MEGEP'te öğrendiklerinizi bu 2 bölümde pekiştirir,elektronik devreler için gerekli can alıcı noktaları,yine başlangıç aşamasında daha iyi de kavrayabilirsiniz.Kolay gelsin.
 
Amatör devreler daha önce yapmıştım. OpAmplı yükselteç devreleri, aktif filtreler vs yaptım daha öncede. Bizler zaten megep modülleriyle ders görüyoruz. İlginize çok teşekkür ederim :) Peki şimdi neler yapmalıyım sizce?
 
Megep kaynaklarından yararlanarak ufak ufak başlayabilrisinz
 
Merhaba
İngilizceyi iyice öğrenin,becerebilirseniz derdinizi anlatacak ve de anlayacak kadar da Fransızca öğrenin gerisi zaten geliyor.Yolunuz açık olsun.
 
Yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Dil eğitim kurslarına hazırlık okurken kayıt yaptıracağım
 
Dil eğitimi özel sektörde + puan . Özel sektördeki patronlar üniversite okuyup yabancı dil eğitimi almamış kişileri bir nevi boşa okumuş düşünüyorlar . ( haklı olarak ) kendisini dilde geliştirmişse işinde de geliştirmiştir mantığı düz mantık
 

Forum istatistikleri

Konular
130,256
Mesajlar
934,826
Kullanıcılar
453,489
Son üye
berkaykara55

Yeni konular

Geri
Üst