İzinsiz elektrik sayacının yer değiştirilmesi

meetyus

Üye
Merhabalar başıma gelen bir durum üzerinden forumda meslek profesyonellerinden akıl almak üzere konu başlığını açmaktayım.03.01.2025 tarihinde bir apartman içerisinde yer alan ikametgahımda kapım çalındı.Kapıyı açtığımda kendilerini bedaş yetkilisi olarak tanıtan arkadaşlar; beyfendi elektrik panosunda sayacınızın yerini panoyu daire numaralarına göre düzenlememiz gerektiğinden değiştireceğiz,10 dk kadar enerji kesik olacak sonra geri verilecek dediler.Ben kendim de inşaat mühendisiyim o esnada sahaya gitmem gerektiğinden tamam size kolay gelsin diyerek evden çıktım sonradan da adamlara ne belge sordum ne üstlerinde kurumun elemanları olduklarına dair bir logo vardı diyerek tereddütte kaldım ve ilgili elektrik dağıtım şirketini aradım ve adresimde elemanlarının bir çalışma yapıp yapmadıklarını sordum ve yapmadıklarını öğrendim ellerinde herhangi bir çalışmaya dair kayıt yokmuş. Akabinde bina yöneticisi ile irtibata geçince işin rengi biraz değişti komşum elektirikli aracına şarj istasyonu kurdurmak için bir taahhüt firması ile anlaşmış bana kendini bedaş diye tanıtan arkadaşlarda bunlarmış ama garip bir şekilde benim saatin de yerini değiştirmişler. Bildiğim kadarıyla saatin yerini dağıtım şirketinden izin almadan değiştirkmek hatta yetkisiz müdahale ettirmek dahi yasak ama bu gelen arkadaşlar benim bilgim dahilinde de olmadan böyle bir adım atmışlar.Ben bu durumu benim bilgim harici gerçekleşti diyerek bedaş yetkililerine aktardım bunun haricinde prosedürler gereği ne yapmam gerekiyor

Mühürlü sayacınız mühürü bozulmuşsa sorun olabilir .
Bina yöneticisinden kamera kaydı varsa almanızda yarar vardır .

Bina yöneticisi , araç şarj kurdurandan , işlemi yapan firma ve elemanları

Topunu sallarsınız .
Savcılık , polis bildirimi olursa kanun daha yanınızda olur .

Bedaş şikayet başvuru kayıtları önemi .

Son düzenleme:
Merhaba, iyi bir elektrikciye kontrol ettirin. Sizin aleyhinize bir bağlantı varmı diye. Kuruma da şikayetinizi bildirdikten sonra, yapabileceğiniz pek bir şey yok. Tabiki aslında yasak bir uygulama yapmışlar. Sizin sayacın mühürü muhtemelen bozulmuştur. Tedaş in tekrar muhurlemesini sağlamalı ya da bu olayı belgeleyip saklamalisiniz. Gün gelir mühürü bozuk kaçak elektrik kullanmaktan falan diye basınız agrimasin diye. Kolay gelsin.

Beyfendi elektrik panosunda sayacınızın yerini panoyu daire numaralarına göre düzenlememiz gerektiğinden değiştireceğiz,10 dk kadar enerji kesik olacak sonra geri verilecek dediler.

Araç şarj istasyonu için sayaç konuldu mu ?

Bu videoda reklamda yapmış .

Beyfendi elektrik panosunda sayacınızın yerini panoyu daire numaralarına göre düzenlememiz gerektiğinden değiştireceğiz,10 dk kadar enerji kesik olacak sonra geri verilecek dediler.

Araç şarj istasyonu için sayaç konuldu mu ?

Hayır henüz kurulmadı taahhüt firması işleme devam edecekmiş ben kendilerine ulaşıp sıkıştırdım zaten kendilerinin bana sahte kimlik beyanı yaptığını, yaptıkları işlemin yasallığı varsa bana proje nüshası iletin vb. deyince efendim komşunuz talep etti biz yaptık sizi zarara uğratacak bir şey yapmadık vb. bir açıklamada bulundu detayında tahminen sadece şarj istasyonu için Trifaze hatttın projelendirmesini ve döşemesini yapacaklar diye düşünüyorum benim saati herhangi bir isteğim olmadan araya katmışlar bedaş a çağrı merkezi üzerinden ulaşıp kayıt oluşturmuştum şimdi fotoğraflar vb. ekleyerek dilekçe ile başvuruda bulunacağım ilgili taahhüt firması içinde meslek odasının ilgili kısmına dilekçe ile başvuruda bulunmayı düşünüyorum

Hayır henüz kurulmadı taahhüt firması işleme devam edecekmiş ben kendilerine ulaşıp sıkıştırdım zaten kendilerinin bana sahte kimlik beyanı yaptığını, yaptıkları işlemin yasallığı varsa bana proje nüshası iletin vb. deyince efendim komşunuz talep etti biz yaptık sizi zarara uğratacak bir şey yapmadık vb. bir açıklamada bulundu detayında tahminen sadece şarj istasyonu için Trifaze hatttın projelendirmesini ve döşemesini yapacaklar diye düşünüyorum benim saati herhangi bir isteğim olmadan araya katmışlar bedaş a çağrı merkezi üzerinden ulaşıp kayıt oluşturmuştum şimdi fotoğraflar vb. ekleyerek dilekçe ile başvuruda bulunacağım ilgili taahhüt firması içinde meslek odasının ilgili kısmına dilekçe ile başvuruda bulunmayı düşünüyorum
bedaş yetkilisi olarak tanıtan arkadaşlar;
adamlara ne belge sordum ne üstlerinde kurumun elemanları olduklarına dair bir logo vardı diyerek tereddütte kaldım

Kurumun elemanları olduklarına dair bir logo vardı
1 - Bedaş elemanları olabilir dışarıdan iş ustalık .
Kurum harici dışarıda çalışmaması için ( kurumlar resmiyete alırlar imzalatırlar )
İş kanun ve yönetmeliği bilmiyorum .
2 - Eski bedaş elemanları olabilir iş ustalık . ( işten çıkmış )
3 - Bedaş elemanın eski elbisesi olabilir ( geri vermesi gerekir iadesi )
Zimmetten düşmesi .
Firma geri istemese dahi görev harici kullanımı yasaktır . ( Tabiki sözde !!! )
Bir olay oldumu ? soruşturmaya girebilir .

Taahhüt firmasının elemanına vermiş olabilir .
Kurumun resmi logolu hiç bir giysi ve malzemesini kullanamazlar .

Bedaş elemanları ile bu taahhüt firması ince yolu ilişkileri olabilir .

Yönetici bilmesi gerekir .
Araç sarj istasyonu kurulumu bina maliklerinin izinleri ( oylama )
Resmi başvuru yapılmış mı ?

Önce yönetici sallanır gerisi çorap söküğü gibi .

https://www.bedas.com.tr/sayac-
Bildirim . Resmi başvuru izin !!!
bedas.png

Son düzenleme:
Kurumun elemanları olduklarına dair bir logo vardı
1 - Bedaş elemanları olabilir dışarıdan iş ustalık .
Kurum harici dışarıda çalışmaması için ( kurumlar resmiyete alırlar imzalatırlar )
İş kanun ve yönetmeliği bilmiyorum .
2 - Eski bedaş elemanları olabilir iş ustalık . ( işten çıkmış )
3 - Bedaş elemanın eski elbisesi olabilir ( geri vermesi gerekir iadesi )
Zimmetten düşmesi .
Firma geri istemese dahi görev harici kullanımı yasaktır . ( Tabiki sözde !!! )
Bir olay oldumu ? soruşturmaya girebilir .

Taahhüt firmasının elemanına vermiş olabilir .
Kurumun resmi logolu hiç bir giysi ve malzemesini kullanamazlar .

Bedaş elemanları ile bu taahhüt firması ince yolu ilişkileri olabilir .

Yönetici bilmesi gerekir .
Araç sarj istasyonu kurulumu bina maliklerinin izinleri ( oylama )
Resmi başvuru yapılmış mı ?

Önce yönetici sallanır gerisi çorap söküğü gibi .

https://www.bedas.com.tr/sayac-
Bildirim . Resmi başvuru izin !!!
Ekli dosyayı görüntüle 113118
Müellif ile görüştüm bana komşum için çizilen ve idarece onaylanan enerji hattı yükseltme projesini iletti ben elektrik mühendisi değilim ama projeye göz gezdirdiğimde kat planı ve katta yer alanlar yükseltmeye dair elektrik elemanları vb. vardı görüştüğüm firma yetkilisi bizim iznimiz var dedi ama benim anlamadığım şey idare elbette projelendirilmiş enerji hattı yükseltmesi veya panoda yer değişikliğine izin verebilir ama idarenin sen bu adamın panodaki yerine projesini çizdiğin adamı geçir onuda diğer tarafa al gibi saçma bir yaklaşımda bulunabilir mi tam olarak bu minvalde bir anlatımda bulundu biz zaten izin aldık her adım yasal diyerek

Sn.arkaplan, yazdığınız hususlar teorik olarak tamamen doğrudur. Fakat realitede durum 180derece zıttır. Maalesef çorap söküğü gibi olmuyor. Şahsen bu ve benzeri konularda çok tecrübe şansım oldu. Ülkemizde artık tuz koktu. "Ebemizi şey eden kadı,derdimizi kime anlatalım."
Net bariz delil sunabiliyor, bilinçli şahitlendirebiliyor iseniz, savcılığa suç duyurusunda bulunabilir, ilgili kurumun iletişim kanallarından başvuruda bulunabilirsiniz. Çok net delil ve eliniz güçlü olduğu halde bile sonuç almak çok zor. En azından sonuç alınamayan çok çok fazla örnek var olduğunu biliyorum.

Sn.arkaplan, yazdığınız hususlar teorik olarak tamamen doğrudur. Fakat realitede durum 180derece zıttır. Maalesef çorap söküğü gibi olmuyor. Şahsen bu ve benzeri konularda çok tecrübe şansım oldu. Ülkemizde artık tuz koktu. "Ebemizi şey eden kadı,derdimizi kime anlatalım."
Net bariz delil sunabiliyor, bilinçli şahitlendirebiliyor iseniz, savcılığa suç duyurusunda bulunabilir, ilgili kurumun iletişim kanallarından başvuruda bulunabilirsiniz. Çok net delil ve eliniz güçlü olduğu halde bile sonuç almak çok zor. En azından sonuç alınamayan çok çok fazla örnek var olduğunu biliyorum.

Bu konu ile ilğili değil tabiki .
Dediğiniz gibi .
Delil !!! önemi .
Yıllar önce zamanını ünlü alış veriş sitesinden ürün sipariş oldu .
Ürünü tarafıma göndermiyorlar .
Çok safim !!! ) hem kendime hem firmaya iyilik yapacağım .
Dedim bu üründen ellerinde kalmamış herhalde biraz daha fark ödeyip benzer ürünü alayım email gönderdim .
Ses seda yok
Bir baktım firma iflasta .
Bankaya bildirim yaptım .
Firma ile görüşmeniz .
Firmadan ses seda yok cevap vermiyor dedim .
Şikayetimi aldılar .
Sonuçtan ne zaman haberim olur dedim . ( bedel iadesi )
Öğrendim ki sıra sana gelirse .

Bu böyle olmayacak .
1 TL için 100 TL harcarım dedim kafa koydum .
Dedektiflik .

Bu firmayı 3 kişi kurmuş .
Birinin email adresini buldum .
Bu site işlerinden anlayan beyin ortaklardan .
Email gönderdim .
Hakkınızda suç duyurusu yapacağım .
Karşılık email gönderdi .
Ben ortaklıktan ayrıldım .
Bankayı aradım
Banka 1 yıl sürer dedi ama sonuç ne olacağını bilmiyorum .
Para iadesi olsa kaçıncı sırada olacağız sen su iç dedim .
Sana para kalacak mı ?
Unut dedim oluruna bırak dedim .
Bir yandan da faz geçemiyorum .

Who is ( kimin ) alış veriş sitesinin bilğilerine ulaşmak için aratma yaptım .
Delil geldi .
Alış veriş web sitesini adını kendi adına yapmış şirket adına değil .
Ortaklarına bir bakıma kazık atmış .
Burada isim şahıs isimi .
Hemen kayıtları aldım .
Bir email daha gönderdim .

Avukat gibi yazışma bu alış veriş sitesinin sahibi siz görünüyorsunuz tüm kayıtlarınız alınmıştır suç duyusu size yapılacaktır bu gün ( iş günü ) bitmeden hesabı ürünü bedel iadesi yapılması postayı gönderim .

İki üç dk sonra firmadan email geldi .
Hesabına para yatırılmıştır bankanızın hesabınıza yatma süresi vardır .
Yine email gönderdim iş günü yatmasa savcılık devreye girecek .
Email tekrar geldi hesabınızı kontrol etmeniz .
Hesapta iadesi yapılmış , ürün bedeli yatmış .
Tekrar whois aratması yaptım .
Sonra kendi ismi gözüken ismi şirket adına yapmış .

Böyle bir anım var . Kolay gelsin Sağlıcakla ....

Müellif ile görüştüm bana komşum için çizilen ve idarece onaylanan enerji hattı yükseltme projesini iletti ben elektrik mühendisi değilim ama projeye göz gezdirdiğimde kat planı ve katta yer alanlar yükseltmeye dair elektrik elemanları vb. vardı görüştüğüm firma yetkilisi bizim iznimiz var dedi ama benim anlamadığım şey idare elbette projelendirilmiş enerji hattı yükseltmesi veya panoda yer değişikliğine izin verebilir ama idarenin sen bu adamın panodaki yerine projesini çizdiğin adamı geçir onuda diğer tarafa al gibi saçma bir yaklaşımda bulunabilir mi tam olarak bu minvalde bir anlatımda bulundu biz zaten izin aldık her adım yasal diyerek

Bu proje araç için mi ?
Önemli olan projeyi içeri verip başvurusu ve elektrik onay almış mı ?
Sayaç veya sayaçlar mı konacak .

Yada kendi sayacınla ilği işlerde olabilir ( güç !!! )

Son düzenleme:
Şarj istasyonun sayacı için, panoda yer açmak gerekmiş olmalı, bu nedenle, herhangi bir abonenin sayacının yerini kaydırmak gerekmiş olmalı. Ama sonuçda sayaç kapağı açıldı, mühür koptu. Yaptıkları iş, onaylı poje ise, onlarında dağıtım firmasına durumu bildirmeleri gerekirdi. Ama , siz bildirmişsiniz, an azından bildirim yapmışsınız.
Yinede, dağıtım firması yapılan işlemi kontrol edip, aleyhinize bir çalışma olmadıgını kayıt altına almasınfda fayda görüyorum..

Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
130,241
Kullanıcılar
453,459
Son üye
swellwell

Yeni konular

Geri