Teşekkürler yanıtınız için. Şu an memlekette olduğumdan dediğiniz şeyleri yapamıyorum. Önümüzdeki ay eve dönünce yapabilirim.
Elektrik panosu şu şekilde, 23 numara benim:
Üstten mühürlü görünüyor. Bu durumda başkaları tarafından açılamaz diye düşünüyorum. Aşağıdaki somun ise hep mi öyleydi yoksa sonradan mı düştü, ona dikkat etmedim açıkçası.
İlk ay faturası elimde yok ama tüketim değerleri şöyle:
Aktif: 54 kwh - Puant: 26 kwh - Gece: 34 kwh
Ev boş olan ay tüketimi ise şöyle:
Aktif: 90 kwh - Puant: 45 kwh - Gece: 78 kwh. (Sizler kadar elektrik bilgim olmadığı için böyle bir şey nasıl olabiliyor hala anlamadım)
Ev boş ay faturası:
4 temmuzdaki son toplam endeks 1224 kwh imiş. 5 temmuzda komşum fotoğraf attı aşağıdaki görselde olduğu gibi 1239 olmuş boş evde. 15 kwh çok aşırı bir rakam.
İzninizle şu soruları da sorayım:
1- Ev şalteri zaten kapalı. Bir de ben 15 kwh kullanımı görünce komşuma sayacın şalterini de ayrıyetten indirttim. Bu durumda hala tüketim olmaz değil mi? Yani sayaç ilerlemez?
2- Sayacın önünde koruma olduğundan mavi tuşa basamıyoruz. Peki sayacı test etmek için şöyle yapsak. Ekrandaki değeri okusak sonra şalteri indirsek (
Ekran kapanıyor haliyle) daha sonra da 15 dk sonra falan şalteri açıp ekran geri gelince tekrar değeri okusak ve aradaki farkı görsek? Fark varsa sayaç bozuk diye mi yorumluyoruz o halde?
3- Benim durumumda sorun yüksek ihtimalle sayaçta mıdır? İnternetten benzer sorunları araştırdığımda sayacında bir sorun tespit edilmediği ve tüketimin normal olduğu yönünde rapor çıkanlar mevcut. Peki böyle bir şey çıkarsa buradan ne anlamalıyız? Sorun başka bir yerde midir? Öyleyse o sorunu nasıl çözeriz, yetkili teknik personeller yardımcı olurlar mı?
4- Sorun sayaçta ise değiştirildiğinde düzelir mi? İlk oturduğum ay sayaç normal beklenen değerleri verirken, sonraki ay nasıl böyle olabiliyor? Sayaç bir anda bozulabiliyor mu böyle?
Not: Bir de şu bilgileri vereyim. Komşumla (kendisi apartman yöneticisi aynı zamanda) bu durum üzerinde konuşurken şundan da bahsetti. Apartman ortak gideri her ay 1000 tl civarındayken bu ay nasıl olduysa 2200 falan gibi fahiş bir rakam gelmiş. Ekstra bir kullanım olmadığını söyledi. O da bu durumu bildirmiş sonuç bekleniyor. Ayrıca başka bir komşuya da 20-30 tl civarı gibi çok düşük bir fatura geldiğini de belirtti. O komşu da böylesi düşük bir değeri tuhaf karşılamış çünkü çok daha fazla tüketim yapıyormuş. O da sanırım bu durumu dağıtım merkezine bildirmiş.
Not 2: Ortak gider sayaç raporu gelmiş. Sayaç normal denmiş. Şimdi benimki de böyle olursa diye canım sıkıldı.
Sorunumla ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim.