sayın
@etkga çok teşekkür ederim. Şöyle söyleyim başta bu şantiye bizim değil kontrol için gittik açıkçası. Bir de bir kaç hususu anlamadım yardımcı olabilir misiniz
1) 16mm2 toprak kablosu yazmışsınız, diğer faz kabloları 6 lık kablo. 16 lık gerçekten gerekli mi. şantiye panolarında hiç bu kalınlıkta kablo yok sanki. bu arada panoda topraklama kısmı yok açıkçası. bu resmi çektikten sonra elektrikçiye panoyu toprakla demiştik. yeni toprak kablosu çekip panonun sacına vidalamış.
2) Açıkçası içerdeki aletlerde kumanda devresi var mı bilmiyorum, ama zannetmiyorum. hele ki aletlerin bulunduğu konumda topraklama yaptıklarını sanmıyorum çünkü alçı makinası vb seyyar aletlermiş.
3) Elektrikçiyle kavga ettik bu yüzden. Burda mühür yok fatura geliyo mu felan deyince adam bana hakaret etmeye başladı. diğer ustalara sorduğumda tedaş gelip fatura yazıyo dediler hiç de mühürü sormamış :/
4) kaçak akım rölesinin üzerinden alınmış ama zaten girişler alttan çıkışları üstten yapmışlar. Kaçak akım rölesi devre dışı değil yani. benim merak ettiğim ise kaçak akım rölesinden sonra başka sigortaya girmiyor, bu sıkıntı oluşturmaz mı. faz-nötr arasında kısadevre olursa kaçak akım rölesi atmaz sonuçta değil mi
5)gırgır vincin fişi bildiğimiz tek fazlı topraklı fişlerden. sürekli kakr attırdığı için motorcuya getirmişler topraklı hatta göre olması için ayar mı çekçeklermiş, bu kısmı anlamadım açıkçası neden böyle bişey gerekti acaba.
6)kontrol için gittiğimizde proje veremediler, mecbur projesiz baktık. ama önce grup otomata, sonra sayaca, sonra kaçak akım rölesine, sonra diğer otomatlara gidiyor hat :/