Şarj kesici

Katılım
25 Haz 2016
Mesajlar
14
Puanları
1
Yaş
39
Cümleten hayırlı akşamlar dilerim arkadaşlar elimde bir tane şarjlı matkap şarj ünitesi var ben bununla bir ışıldak yapmak istiyorum fakat kafama takılan durum uzun süre şarjda kalacağı icin aküler zarar verebilir bunun icin akü dolduğunda şarj zıt kesmesi lazım nasıl birşey yapabilirim en basitinden şimdiden cok tesekkurler
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Sürekli fişte kalan tampon (standby use) şarjlı bir ışıldak bu amaç için yapılabilir. Bu şekilde şarj işlemi kendiliğinden kesilmiş olur. 6 ve 12 volt akülerin tampon şarjı için internette akü şarj devreleri mevcuttur. Ama 6 volt veya 12 volt akü voltajından, elinizdeki matkap adaptörünün dc çıkışı olarak en az 7.5 (6 voltluk aküde) veya 15 volt (12 voltluk aküde) olması lazımdır ki bu aküleri tampon akü şarj devresiyle kolayca şarj edebilsin.(6 volt,4 A veya 12 volt,7A jel akü seçimi ve şarjı için)

Işıldak lambasını 6,12 voltluk aküye uygun ya 6 V,12 voltluk paralel bağlı küçük ampüller veya 6,12 volta uygun,çok sayıda beyaz ledleri aralarına uygun dirençleri seri bağlayıp paralelde seçilen aküyle kullanırsınız.Hangi renk lede, kaç voltta, kaç ohm.luk bir direncin tek tek seri bağlanacağı internette (www.320volt.com gibi) hazır programlardan kolayca hesaplanabilir. Hepsini paralelde yakıp söndürmede de,bu lambalara aküyle seri bağlı küçük bir anahtar (Swiç) ve adaptörü de ayni ışıldağa monte edecekseniz, uygun uzunlukta 220 vac ‘yi taşıyan 1 adet fiş-kablo,aküden hemen önce bir cam sigorta (Anahtardan önce,lambaların çektiği bu amperi taşıyan,çok fazlasında,olası bir kısa devrede atan) ve adaptör dc değil de ac çıkışlıysa eğer, bunu dc’ye çevirmede köprü diyot veya 4 adet köprü oluşturulmuş diyotla,1 adet 470 veya 1000 mF’lık elektrolitik bir kondansatör, bu köprünün dc. çıkışında, akü şarj devresi girişinden önce, filtrelemek (iyi doğrultmak) için mutlaka gereklidir.

Not: 6 volt, 4 A’lık kuru akü için 0.4 A, 12 volt,7 A’lık kuru akü için 0.7 A’lık max. şarj (Çünkü daha fazlası akülere zarar verir) akımını, bu akü şarj devresi çıkışı için en baştan düşünmelisiniz. Kolay gelsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,071
Mesajlar
922,995
Kullanıcılar
451,353
Son üye
erkancos

Yeni konular

Geri
Üst