Şarjlı matkap devresi yapımı

Arkadaşlar elimde 14.4V 1.5A sarjli matkap vardı bunun batarya tutma yeri kırıldı bende bunu sürekli enerji li olarak kullanmak ıstiyorum.
Şekilde ki gibi devre yapmayi planlıyorum fakat isisde yüke binince voltaj düşüyor. Uygulama da aynı sıkıntıyı yaşarmiyim.
1515360505235.jpeg
1515360684731.jpeg

R1 ve R2 nin arasındaki küçük bağlantıyı kes.
Buraya 1 ohm 5-10W civarı seri bir direnç bağla.
Transistörün akım kazancı yeterli ise max. kollektör akımına ulaşabilirsin.

Isisde söylediğinizi yaptım lakin herhangi bir farklılık olmadı.

Tamam ustam sorunu buldum. Isisde kütüphaneye res yazınca çıkan elemanı kullanırsak olmuyormuş.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Transistorle regulatorle ugrasmayin. Her halukarda bu devreye yine bir dc guc kaynagi lazim olacak.

Bence 12 volt uygun gucte bir smps led trafosu alip takin kullanin derim. Hassas ayar ilede voltaji biraz yukseltirsiniz sorun olacagini sanmam.

Tavsiyesinizi dinleceğim belkide devre yapmaktan kurtulurum. Teşekkür ederim.

d1 d2 1n4001 lerden den 1.5A bence alamazsınız (neden 7812 değilde 15 kullanıldı)
devreyle uğraşmaktansa (trafosu doğrultması regülesi vs.) dedikleri gibi hazır switch mode besleme kullanmak daha iyi olur sanırım.

Son düzenleme:
7815 den 15 volt elde edip diyorlar ile 14.4 volta düşürmek için diyot kullandim. 1N4001 yerine daha güçlü diyotlar kullanabiliriz.

12 volt 30 amper olsun ayarıda en yükseğe alın sorunsuz kullanın.
12 volt 30 amper derken neyden bahsettiniz anlayamadım. Led trafosu için diyorsanız o kadar güçlü olmasına gerek varmı? 12v 5 Amper çıkışlı led trafosu bu iş için uygun olmaz mi.Birde tarfonun ayar yerinden voltaji 14.4 sabitledigimiz zaman zaman içerisinden değişme olur mu?

Moderatör tarafında düzenlendi:
Matkabinizin anlik ihtiyaci olan kalkis akımını saglamak icin.