Rüzgar Türbini Şarj Kontrol Cihazı

İyi günler , aranıza yeni katıldım . Mezuniyetim Elektrik ama yazılım işleriyle uğraşıyorum . Hibrit sistem olusturdum bir kaç konuda fikrinize ihtiyacım var .

Akülerim 3 yıllık bu yüzden voltaj durumları biraz düşük . 24a x 8 adet akü kullanıyorum son dönemlerde akü voltajım 26 üzerine pek çıkmıyor . Fazla dolumlarda akü kaynadığı için güneş panelinden gelen voltajı şarj kontrol cihazından ayarlayabiliyorum .

Rüzgar türbinine ait şarj kontrol cihazında voltaj ayarlama şansımız yok . Şarj kontrol cihazından çıkan +- ucu başka bir güneş paneli şarj konrtrol cihazına bağlayıp voltajı ayarlayarak vermek gibi bir düşüncem var . Bu konu hakkında olumlu olumsuz yorumlarınızı bekliyorum .

Diğer konu ise 2 farklı güç kaynağından gelen kabloları akünün aynı uçlarına mı bağlamalıyım yoksa diğer yönden mi vermeliyim .

Aküleri küçük alma sebebim bozulan aküyü aradan ayırıp yeni akü takmak yenileme maliyetini düşürmek .
Bunu düşünürken iç direnç konusunu düşünmemiştim .

Ekli dosyalar

• dsfdfs.png
    dsfdfs.png
    18.9 KB · Görüntüleme: 2
Merhabalar sondan başlayayım,
Öncelikle aküler hakkındaki düşünceniz maalesef yanlış bozulan aküyü sistemden ayırıp yeni aküyü dahil etmek diğer akülerin sağlığı açısından çok olumsuz.
Farklı kaynaktan gelen diğer kabloları nereden bağlardanız bağlayın sorun teşkil etmez ancak aynı akü üzerinde fazla pabuç bağlantı yapmak yerine başka aküden bağlamak,
Rüzgar türbin çıkışını başka bir solar şarj kontrol cihazına verip sonra sisteme dahil etmenizde uygun olur.

Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
129,826
Kullanıcılar
452,649
Son üye
sanlav

Yeni konular

Geri