confickerbelasi
Profesyonel Üye
silkon sıkmışlar o yeşlimsi sarı şey silikon nerden bulmuşlarsa? tamir edilmesin diye tasarlanmış bişey o.
Öyle durumlarda boğazına kadar reçineye gömüyorlar devreyi . Sadece kart üzerine ince bir zar şeklinde silikon uygulaması bazı kartlarda gördüm ama böyle kartın bir kısmına uygulandığını ilk defa görüyorum.silkon sıkmışlar o yeşlimsi sarı şey silikon nerden bulmuşlarsa? tamir edilmesin diye tasarlanmış bişey o.
darbeden kopmasın diye ağır parçalara sıkıyorlar çoğu psuda var eski radyolara balmumu damlatan bile olurdu.Öyle durumlarda boğazına kadar reçineye gömüyorlar devreyi . Sadece kart üzerine ince bir zar şeklinde silikon uygulaması bazı kartlarda gördüm ama böyle kartın bir kısmına uygulandığını ilk defa görüyorum.
Smd elemanlarda da ısıdan gevşeyip gezmeye gitmesin diye altına nokta biçiminde sıkılıyormuş. Bende sonradan öğrendim.darbeden kopmasın diye ağır parçalara sıkıyorlar çoğu psuda var eski radyolara balmumu damlatan bile olurdu.
o noktayı yapana kadar kafayı sıyıran mühendisler olmuş mudur?Smd elemanlarda da ısıdan gevşeyip gezmeye gitmesin diye altına nokta biçiminde sıkılıyormuş. Bende sonradan öğrendim.