Hocam gerçekten tartismaya gerek yok ben zaten tüm fikirleri değerlendirmek istiyorum. UPS ile ilgili şunu söyliyim apc 1kwa src online UPS var. Bypass moda geçmiyor. Sürekli 230 veriyor orda bir sıkıntı görmedim hiç açıkçası. UPS yeni zaten aküler de baya iyi durumda. Sinüsü UPS 50hz ye alıyor direk orda da incelediğim kadari ile herhangi bir sapma görmedim. Bir tanıdık
Elektrik uzmanı osiloskop ile ölçüm yaptı bir kaç cihaz daha vardı ölçümü nedense sağlıklı yapamadı benim evde. Oda anlayamadı aletler resmen çalışmadı düzgün. Cidden kafayı yedirticek bir sorun. Bu arada yazılımcı değilim arkadaşlar sistem ve ağ uzmaniyim. Bir araç programi soran arkadas için söyledim elimden gelse seve seve yardımcı olurdum. Benim işim server kurmak. Yani günün sonunda yapılan birçok testten fikirden sonra sanirim parazit konusunda birlestik. Şu emc filtre geldikten sonra belli olcaktir. Sabah saatlerinde ne değişiyor anlamak mümkün değil Allah kimseye böyle bir sorun vermesin gerçekten. Ya saç kurutma makinası sabahları daha sıcak çalışıyor voltaja bakıyorum 226 dan düşmüyor. Gerçekten kafayı yiycem. Nötr de mi bişey var anlamıyorum. Başka bir arkadaşım var o İstanbul da yaşıyor onda da aynı sorun var inanın yapamadığımız birşey denemediğimiz birşey kalmadı. İnşallah tek umudum burası açıkçası burda da bulamazsam bundan sonra zor
[/QUOT
Öncelikle merhaba.
Tek önerim, arızanın olduğu saatlerde dijital multimetre ile AC volt kademesinde boş bir prizden nötr+toprak voltajını ölçmenizdir. iyi geceler.