Şebekeye kapasitif basmak cezaya girer mi?

Kompanzasyon noktasını gördüğü -
müz basit bir tek hat şeması müm-
künmü ( teçhizat isim ve değerler ) ?
Fahri Bey, en kısa sürede ileteceğim.
Fakat fabrikada aktif güç tüketimide yok sadece üretim yaptığı için bu cezaya giriyoruz buna nasıl bi çözüm üretebilirizi bulmaya çalışıyorum ya da çözümü varmı tüketim yapmadığı için üretimdeki veriş kapasitif cezaya girmemize neden oluyor. Üretim olmadığı için kondansatörlere ihtiyaç duymuyor. Kapasitif etki invertörlerden geliyor.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Kapasitiflik miktarı sabit ise,şönt
reaktör kullanılabilir.Değişken ise
reaktör sürücü ( uygun değerde Gr.
Arge ) düşünülebilir.
Şu andaki stabil durum nedeniyle,
endeks takibine bağlı olarak şönt
reaktörlü çözüme öncelik verilebilir.
Balast,Etem Güner abimizden.
 

Ekli dosyalar

  • ENTES ŞÖNT REAKTÖR KAYIP.jpg
    ENTES ŞÖNT REAKTÖR KAYIP.jpg
    209 KB · Görüntüleme: 7
  • GR.ARGE ŞÖNT REAKTÖR KAYIPLAR.jpg
    GR.ARGE ŞÖNT REAKTÖR KAYIPLAR.jpg
    102.2 KB · Görüntüleme: 7
  • BALASTTAN REAKTÖR.xlsx
    13 KB · Görüntüleme: 4
Son düzenleme:
400 kVA direk tipi trafosu mevcut. Tesiste ges santrali kurulu ve tesiste tüketim yok denecek kadar az endüktif yük sürücümüz olmasına rağmen sistemde endüktif çekiş veya veriş te yok. Ancak gündüzleri ges üretime geçtiği sırada şebekeye çok fazla kapasitif veriyor.
Sorunum tam olarak şu "Şebekeye, GES'ten dolayı gündüzleri kapasitif veriyoruz." Direğimize gelen ENH xlpe değil. OGden müdahalemiz söz konusu değil çünkü sıfır tesis maliyetinde bir maliyet gerekecek.
Hocam şurayı anlamadım tam olarak "Direğimize gelen ENH xlpe değil. OGden müdahalemiz söz konusu değil" şöyle sorayım 400 kva trafo sizin aboneliğe ait ve ges sistemine bağlı ? ges kurulu gücünüz ne kadar? Verilerinizi inceledim ilk düşüncem şu yönde;
1-) sizin zaten geceleri de yani ges üretimi yokken de kapasitiften çok fazla giriyorsunuz. Şimdi tesiste çok fazla yük yok ups, sürücüler felan kapasitif etki yapıyordur, fakat aynı zamanda svg cosfi'yi 1 yapmaya çalışırken o da kompanzasyon yapıp iyice kapasitifi arttıyor. Burada svg bilgi okumayı nerde yapıyor önemli. Ayrıca sabit kondansatörleriniz veya yapışık kalmış kondansatörlerde olabilir. Bunları kontrol edin.
2-) Geceleri de yarısı kadar kapasitif veriyorsunuz sürekli. Bu durum inverterlerden kaynaklı gibi geliyor bana inverterlerin marka modeli gücü nedir? cosfileri ayarlı mı? şöyle ki aynı anda hep kapasitif çekebilmek ,hem yarısı kadarda verebilmek imkansız yani şunu olsa anlardım kapasitif veriş , indüktif çekiş veya tam tersi.

Burada geceleri kapasitif veriyorsunuz bu inverterden kaynaklıdır. Yani inverterin cosfi si -0,9 gibi bişeye ayarlıdır. Kapasitif üretir kendini kompanze eder, halbuki inverterden çıkınca sayaca gidene kadar bu üretilen kapasitif içeride yük olmayınca harcayamacağı için şebekeye verir. Benim düşüncem bu yönde ilk önce gece ürettiğiniz kapasitifi çözün daha sonra svg panele bakın yoksa kafanız çok karışır.
 
Geceleyin GES devrede değilken sisteme kapasitif vermek trafonuzun sabit kondansatörüyle ilgili olabilir. Bu kondansatör değerini 15 kVAR kadar düşürüp bir deneyin.
 
Son düzenleme:

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,876
Mesajlar
921,204
Kullanıcılar
451,000
Son üye
emrezorlu

Yeni konular

Geri
Üst